NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomi sai uuden maailmanmestarin: ”Olo on kuin Räikkösellä, mutta vähän köyhempänä”

9.9.2019 - 17:57:22


Suomalaiskuljettajat dominoivat Formula 4 -luokan MM-sarjaa 2019. Tuukka Lehtonen varmisti Italiassa uransa ensimmäisen maailmanmestaruutensa ja tuore Suomen mestari Alexander Lindholm nappasi uransa ensimmäisen arvokisamitalin.

Suomalaiskuljettajat lähtivät Italian Viveronen kahteen osakilpailuun syyskuuta MM-sarjan kaksoisjohdossa. Kotkassa ajettujen kahden osakilpailun jälkeen sarjaa johti Lehtonen ja toisena oli Lindholm. Kolmannen Italiaan matkustaneen suomalaiskuljettajan Totti Kemppaisen sarjasijoitus oli viides.

Neljä osakilpailua käsittäneestä kaudesta muodostui suomalaisten todellinen riemumarssi. Lehtonen ajoi kummassakin Italian kisassa toiseksi ja voitti mestaruuden näytöstyyliin. Turhia riskejä hän kuitenkin yritti välttää.

- Pisteitä laskettiin kyllä koko viikonlopun ajan. Kummassakin kisassa lähdin voittamaan, mutta siinä pystyi välttelemään riskejä ja jonkun ohi meneminen ei haitannut, kertoo Lehtonen.

Iloinen voittaja on luonnollisesti todella tyytyväinen kauteensa. Aiemmin kesällä Lehtonen voitti myös luokan Euroopan mestaruuden.

- Oli kyllä lopulta todella onnekasta, että kaikki ongelmat ajoittuivat alkukauteen ja SM-sarjan osakilpailuihin. MM-sarjan osakilpailut ja EM-kisat menivät täysin nappiin sekä ilman vastoinkäymisiä, Lehtonen kertoo tiedotteessa.

Maailmanmestaruuden voittaminen on hänelle suuri asia, josta hän haluaa kiittää ennen kaikkea isäänsä.

- Ehdottomasti haluan jakaa kiitokset isälleni, joka ei päässyt Italiaan mukaan, mutta hän oikeastaan on kaiken tämän minulle mahdollistanut, Lehtonen sanoo.

Ensi kauden suunnitelmiaan tuore maailmanmestari ei vielä kiirehdi tekemään, vaan sanoo kaiken olevan vielä auki. Nyt on aika juhlia ja ottaa hetki happea.

- Kisan jälkeen taisin sanoa, että olo on kuin Räikkösellä, mutta vähän köyhempänä. Kyllä tämä hyvältä tuntuu!

Lindholm hallitsi Formula 4 -luokan SM-sarjaa tänä vuonna. Vastustamattomasti mestaruuteen ajanut Lindholm onnistui upeasti myös Kotkan kahdessa MM-osakilpailussa. Hänen ei alkuperäisten suunnitelmiensa mukaan pitänyt osallistua MM-sarjassa muihin kisoihin, mutta huippuonnistuminen ruokki nuoren kuljettajan menestysnälkää.

Viveronessa hän ajoi ensin toiseksi ja kauden päätösosakilpailussa viidenneksi. Lopulta Lindholm saavutti kautensa kruunuksi pronssisen MM-mitalin. Hänen isänsä Jan-Erik Lindholm saavutti 1980-luvulla samassa luokassa Suomen mestaruuksia ja kaksi MM-mitalia, joista kruununa hopea Amsterdamissa vuonna 1988.

Jan-Erik on rakentanut myös poikansa Alexanderin nykyisen kilpaveneen. He ovat tiettävästi ainoat isä ja poika, jotka ovat nyt voittaneet MM-mitalin samassa kilpaveneilyn rataluokassa.

- Hienolta tuntuu kyllä! Kausi ylitti kaikki odotuksemme, vaikka virallisia tavoitteita emme asettaneetkaan, Jan-Erik sanoo.

Hän toteaa, että heille tärkeintä ovat yleensä hyvät suoritukset, vaikka itse tulokset eivät olisi odotetun kaltaisia.

- Tänä vuonna Alexander ajoi todella varmasti eikä tehnyt virheitä. Ihan kokonaisuudessaan olemme kumpikin todella iloisia ja tyytyväisiä kauteen, kertoo Jan-Erik.

Suomalaisten huippupanoksen F4-luokassa täydensi Totti Kemppainen, joka nousi Italian osakilpailujen viidennellä ja neljännellä sijallaan lopulta myös kokonaispisteissä neljänneksi. Suomalaisten rintaman mursi ainoastaan Latvian Nikita Lijcs, joka saavutti MM-hopeaa.

Kemppainen on kauteensa enemmän kuin tyytyväinen.

- Mahtava fiilis kaudesta. Kaikki meni oikeastaan juuri niin hyvin kuin voi. Viikonloppu meni putkeen ja kaikki toimi, Kemppainen sanoo.

Kysyttäessä suomalaisten menestyksen salaisuutta Formula 4 -luokassa, Kemppainen uskoo syiksi periksiantamattomuuden ja päämäärätietoisuuden.

Kuva: Sandra Roms


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

21.2.2020 08:20:18