NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Käry kävi kisakuskille - Valentino Rossin arkkivihollinen virittelee yllätyspaluuta radoille: ”Ihana houkutus!”

14.1.2020 - 08:57:59


Aprilian MotoGP-luokan tehdastiimin kisakuljettaja Andrea Iannone narahti viime vuonna Malesian MM-osakilpailun yhteydessä anabolisista steroideista ja myös B-näyte on osoittautunut positiiviseksi.

Italialaisella Iannonella on siis yhä dopingpanna tukevasti päällä ja talli etsii nyt kuumeisesti korvaavia kuljettajia Malesiassa ajettaville helmikuun testijaksoille. Kandidaattien joukosta löytyy myös todellinen yllätysnimi.

Hän on MotoGP-legendoihin lukeutuva 48-vuotias Max Biaggi.

- Ihana houkutus! Nousenko Aprilian MotoGP-luokan pyörän selkään? Aloitanko uuden unelman?, ”Rooman keisari”-lempimeä totteleva Biaggi huikkaa haltioissaan sosiaalisessa mediassa.

Biaggi omaa Iannonen dopingpannan pitkittyessä täydet mahdollisuudet Aprilian testikuljettajan pestiin, mutta kisakuskia ei hänestä tietenkään enää tulee.

Ferrarin F1-tallin entinen urheilupomo ja Aprilian MotoGP-tiimin nykyinen toimitusjohtaja Massimo Rivola on pedannut sen paikan britti Bradley Smithille, joka kävi kauden 2017 syksyllä kiivasta taistelua Mika Kallion kanssa paikasta KTM:n tehdastiimissä. Aprilian ensi kauden toinen saletti kisakuljettaja on espanjalainen Aleix Espargaro.

Biaggi kilpaili MotoGP-sarjassa kaudet 1991-2005 saavuttaen 250-kuutioisten luokassa neljä maailmanmestaruutta. MotoGP-luokasta heltisi tukku himmeämpiä mitaleita niihin aikoihin, kun Biaggin arkkivihollinen Valentino Rossi huuhtoi kultaa ehtymättömään tahtiin.

Biaggi saavutti myöhemmin vielä Superbike-luokan maailmanmestaruudet kausilla 2010 ja 2012, jonka jälkeen hän päätti aktiiviuransa.

Biaggi jäähdytteli Supermoto-pyörän puikoissa ja ajatti omassa tiimissään lajin MM-sarjassa myös suomalaista Mauno Hermusta. Biaggi koki kaksi vuotta sitten vakavan onnettomuuden Supermoto-pyörällä, joutui viettämään pitkän ajan sairaalassa ja myönsi, että ainekset paljon pahempaankin olivat olleet olemassa.

Biaggi teki viime kaudella paluun MotoGP-sarjaan ja silloin vuorostaan tallipomon roolissa. Biaggi johti Moto3-luokassa kilpailevaa Max Racing-tiimiä.

Kuva: Aprilia Racing


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!