NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Valentino Rossi ei innostu radikaalista ehdotuksesta - esitti arvion tämän kauden MotoGP-kisojen määrästä

24.3.2020 - 15:39:42


Ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokka MotoGP:n kausi pääsee käynnistymään näillä näkymin vasta heinäkuussa, mikäli se on vielä silloinkaan mahdollista koronaviruspandemian takia.

Tällä kaudella sarjassa oli tarkoitus ajaa ennätysmäärä, eli 20 GP:tä. On selviö, että tämä ei tule toteutumaan.

Kisoja tulee peruuntumaan yhä lisää touko- ja kesäkuun aikana. Niitä kaikkia ei pystytä siirtämään syksyyn ja vuoden lopulle, sillä päivitetty kalenteri näyttää jo nyt todella tukkoiselta, ellei osaa kisoista ajeta sitten edelleen vuoden 2021 tammikuussa.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Valentino Rossi, 41, on esittänyt italialaislehti Corriere dello Sportissa arvion mahdollisesti hänen viimeiseksi jäävänsä MotoGP-kauden osakilpailujen määrästä. Monen mielestä Rossi näkemys on varsin realistinen. Rossi puhuu 12-13 GP:n kaudesta.

MotoGP-sarjan kaikki kolme luokkaa säilyttävät MM-arvonsa, jos kauden aikana pystytään ajamaan vähintään 13 osakilpailua. Kansainvälisen moottoriliitto FIM:n ja sarjaa hallinnoivan Dornan taholta on tosin jo ehditty vihjata, että tätä sääntöä voidaan muuttaa tarvittaessa.

- Tämä vuoden tavoitteena on ajaa niin monta osakilpailua kuin mahdollista. Tuplakisaviikonloppuja kuten Superbikessa? Sen on tietenkin yksi ajatus, Rossi muotoilee.

Hän ei kuitenkaan selvästikään ole tuon ajatuksen kannalla.

- Voit ajaa MM-sarjan 12-13 osakilpailun mittaisena ja säilyttää siten kisaviikonloppujen normaalin formaatin, Rossi lähettää terveisensä päättäjille.

Yksi mahdollisuus on myös se, että kisaviikonloput typistettäisiin kahden päivän mittaiseksi. Tallipäällikkö Aki Ajo ei ainakaan tyrmää ajatusta Speedweekille, oikeastaan päinvastoin.

- En pidä sitä suurena ongelmana, jos GP lyhennetään kahteen päivään näin poikkeuksellisessa tilanteessa. Kahden päivän tapahtumien myötä voisimme ajaa monia kilpailuja.

MotoGP-sarjan Suomen osakilpailua on määrä ajaa KymiRingillä 10.-12. heinäkuuta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!