NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

MotoGP-tähti kärysi dopingista - 18 kuukauden mittainen kilpailukielto

1.4.2020 - 14:44:48


Aprilian tehdastallissa kilpailevalle italialaiselle MotoGP-luokan kuljettaja Andrea Iannonelle on mätkäisty 18 kuukauden mittainen dopingpanna.

Iannonen, 30, viime vuoden marraskuussa ajetun Malesian GP:n yhteydessä otetusta virtsatestistä löytyi merkkejä anabolisesta steroidi nandrolonista.

Iannonen B-näyte osoittautui niin ikään positiiviseksi, mutta lopullista päätöstä hänen osaltaan on jouduttu odottamaan tähän asti.

Kansainvälinen moottoriliitto FIM vahvisti tänään Iannonen 18 kuukauden mittaisen dopingpannan, jonka alkamispäivämääräksi on merkitty viime vuoden joulukuun 17. päivä.

Kielto ulottuu vuoden 2021 kesäkuun 16. päivään, joten Iannonelta jää siis seuraavakin kausi käytännössä ajamatta.

Iannone on kilpaillut ennen Aprilia-pestiään Ducatin ja Suzukin tehdastalleissa. Iannone on saavuttanut 13 MM-osakilpailuvoittoa MotoGP-sarjan kaikki luokat mukaan luettuna.

Aprilian toisena kuljettajana kilpailee aikoinaan Mika Kallionkin tallikaverina ajanut espanjalainen Aleix Espargaro. Iannonen paikan Aprilian tehdastallissa ottaa tiimin testikuljettaja, britti Bradley Smith.

MotoGP-luokassa ei ole ajettu tällä kaudella vielä ainuttakaan MM-osakilpailua koronaviruspandemian takia. Suomen MM-osakilpailu on tarkoitus ajaa KymiRingin radalla 10.-12. heinäkuuta.

Kuva: Aprilia Racing


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!