NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kimi Räikkösen entinen Ferrari-työtoveri joutui dopingkohun keskelle: ”Absurdia!”

1.4.2020 - 15:24:23


Massimo Rivola työskenteli yli 25 vuotta Formula ykkösissä ennen siirtymistään reilu vuosi sitten Aprilian MotoGP-luokan tallin toimitusjohtajaksi. Kimi Räikkösenkin kanssa Ferrarin urheilupomon roolissa aikoinaan työskennellyt Rivola, 48, on nyt ajautunut dopingkohun keskelle.

Rivolan maanmiehelle, Aprilian italialaiskuljettaja Andrea Iannonelle mätkäistiin tänään 18 kuukauden mittainen kilpailukielto dopingkäryn takia.

Kokeneen MotoGP-kuskin kilpailukielto päättyy ensi vuoden kesäkuussa, joten miehen ura saattaa olla tässä.

Iannonen, 30, virtsanäytteestä löytyi merkkejä anabolisesta steroidista viime marraskuussa ajetun Malesian GP:n yhteydessä. Tämän vuoden alkupuolella otettu B-näyte osoittautui sekin positiiviseksi.

Iannone on vakuuttanut syyttömyyttään ja Rivola uskoo kuljettajaansa. Iannone on väittänyt, että kaikki johtui pilaantunesta ruoasta ja hänen Malesiassa saamastaan ruokamyrkytyksestä.

Ratkaisua pitkitettiin tähän päivään asti, kunnes kansainvälinen moottoriliitto FIM päätti mätkäistä Iannonelle 18 kuukauden mittaisen dopingpannan.

- Absurdia!, Rivola jyrähtää The Racer-lehdelle.

- FIM uskoi aiemmin Iannonen vilpittömyyteen ja siihen, että tämä johtui ruokamyrkytyksestä. Ja nyt sitten tuli kuitenkin tällainen tuomio. Siinä ei ole mitään järkeä. Olen täysin hämmentynyt, Rivola jatkaa.

Aprilian ja Iannonen uskotaan vievän asian urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuin CAS:n ratkaistavaksi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!