Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaistiimin kuski kolaroi Ferrari-tähden pikkuveljen kanssa

2.8.2020 - 14:58:56


Suomalaistiimi KIC Motorsport kohtasi menestystä ja takaiskuja Misanon radalla Italiassa ajetuissa Formula 3 Regional-sarjan EM-osakilpailuissa.

KIC Motorsport juhli niin palkintokorokesijoitusta ja kärsi pienistä teknisistä ongelmista ja ulosajoista. Tasaisissa 30 minuutin mittaisissa kilpailuissa oululainen Patrik Pasma sai ajaa teknisesti virheettömän viikonlopun ja se palkittiin yhden hopeasijan lisäksi neljänneksi ja viidenneksi korkeimmilla sarjapisteillä, joiden turvin hän on kolmen ajetun kilpailun jälkeen sarjatilanteessa neljännellä sijalla.

Virolainen Red Bull junior -kilpailuohjelman kuljettaja Jüri Vips starttasi kaikkiin kilpailuihin kilpailuja hallinneen italialaisen Prema Powerteamin kuljettajien perästä.

Aika-ajoissa vahvoja otteita näyttänyt virolainen starttasi kilpailuun eturivistä, mutta kolaroi kuitenkin jo kolmannessa mutkassa Ferrarin F1-kuljettaja Charles Leclercin pikkuveli Arthurin kanssa ja putosi yhdeksännelle sijalle.

Sieltä hän kuitenkin upeasti nousi kisaamaan palkintokorokesijoituksista, mutta lopulta kova yritys johti ohitustilanteessa pieneen ajovirheeseen, jota seurasi ulosajo ja karvas keskeytys.

Toisessa kilpailussa Vips ajoi jälleen nelossijalla kilpailun loppuhetkille saakka, josta kuitenkin lämpöanturin vian seurauksena tippui kuudenneksi.

Kolmannessa osakilpailussa Vips oli jälleen palkintokorokesijoituksessa kiinni, mutta joutui lopulta tyytymään 1,523 sekunnin marginaalilla neljänneksi korkeimpiin sarjapisteisiin. Vips on kolmen osakilpailun jälkeen sarjatilanteessa kahdeksantena.

Tiimin kolmas kuljettaja, espoolainen Konsta Lappalainen kärsi aika-ajoja ennen moottoririkon ja joutui sen myötä kilpailuihin lähtemään sijoilta 6-9.

Kuitenkin itse kilpailuissa hän oli myös Pasman ja Vipsin vauhdissa, kunnes kauden avauksessa vika auton sähköjärjestelmässä pakotti jättämään kilpailun kesken. Lappalainen saapui maalilipulle seitsemänneksi nopeimpana ja kolmannessa jäi kanssakilpailijan aiheuttaman kolarin myötä pisteittä.

Lappalainen suuntaa kolmen viikon päästä Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalla ajettaviin kilpailuihin sarjatilanteen kymmeneltä sijalta.

- Viikonloppu ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan kun yhden moottoririkon lisäksi pienet, mutta silti kilpailutoiminnassa ratkaisevat viat piinasivat autojamme. Siltikin tyytyväisiä Pasman palkintokorokesijoitukseen sekä sarjantilanteen neljänteen sijaan pitää olla, koska muuten emme tällä kertaa kilpailevaa italialaista Prema Powerteamia pystyneet haastamaan. Erot kuljettajien välillä ovat marginaalisia ja nyt seuraavaksi lähdemme suoraan Itävallan Red Bull Ringille testaamaan ja sitä kautta hakemaan vauhtia sarjan Paul Ricardin osakilpailuihin, KIC Motorsport F3-tiimin urheilutoimenjohtaja Peter Flythström kertoo tiedotteessa.

Kuva: Jani Kekoni


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!