NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaiskaksikko 620-hevosvoimaisen Lamborghinin puikkoihin - ”Pimeät olosuhteet tuovat oman jännityksensä”

7.8.2020 - 15:26:23


Kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo ratasarja piti alun perin käynnistyä maaliskuun viimeisenä viikonloppuna ja sarjan ainoan kokonaan suomalaisen autokunnan piti kilpailla sen Aasian kilpasarjassa.

Koronaviruspandemian takia kuitenkin koko Aasian sarja peruuntui ja sen jälkeen Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen ovat odotelleet Euroopan sarjan alkua.

Nyt, pitkän odotuksen jälkeen viisi kilpailuviikonloppua ja 10 osakilpailua kattava EM-sarja pääsee käynnistymään Italian Misano Adriaticon kilparadalta.

Saksalaisen Leipert Motorsport tiimin 620-hevosvoimaisella Lamborghini Huracan Super Trofeo-autolla ajava kaksikko saa vastaansa 22 muuta autokuntaa, joista yhdessä on kolmas suomalainen, eli Olli Parhankangas.

Parhankangas ajaa yleiskilpailun, eli PRO-luokan voitosta, kun taas Eskelinen ja Niskanen lähtevät hakemaan PRO-AM luokan Euroopan mestaruutta, johon on ilmoittautunut viisi muuta autokuntaa.

- Kolme viikkoa sitten kävin testaamassa täällä Misanossa ja sieltä jäi hyvä tuntuma samalla kun yhteistyö niin tiimin kuin tiimikaverini Mikko Eskelisen kanssa on ollut saumatonta. Niiden myötä luottavaisin mielin kilpailukauden kahteen ensimmäiseen osakilpailuun lähdetään ja uskon, että Mikon kuuden vuoden kilpailukokemus tästä samaisesta kilpasarjasta tulee varmasti tarpeeseen nyt kun itselläni on edessä vasta urani ensimmäinen GT-autojen kilpailu, Niskanen kertoo.

Sarjan avausosakilpailu ajetaan lauantaina ns. iltakisana, jossa kesäillan pimeys ja radan keinovalaistus aiheuttaa haasteita.

- Vuosi sitten täällä Misanossa ajoin silloisen tiimikaverini kanssa kilpailukauden parhaimmat tulokset kun ensiksi iltakisassa napattiin PRO-AM -luokan hopeasija ja seuraavana päivänä välimeren tukalassa kuumuudessa juhlittiin voittoa. Vaikka vuoden takaisella menestystaktiikalla lähdetään matkaan niin helppoa ei samanlaisten tulosten ajaminen tule olemaan, koska tänä vuonna taso niin PRO- kuin PRO-AM luokissa on enemmän kuin kova. Lisäksi pimeät olosuhteet tuovat oman jännityksensä kilpailemiseen, Eskelinen jatkaa.

Kilpailuviikonloppu käynnistyy perjantaina kahdella tunnin mittaisella harjoituksilla, joista edetään lauantaisiin aika-ajoihin, sekä 50 minuutin mittaiseen iltakisaan. Kauden toinen 50 minuutin mittainen osakilpailu ajetaan sunnuntaina Italiassa vallitsevassa paahtavassa kuumuudessa.

Italian Misanon kilparadalla ajaa myös Mikko Eskelisen vuoden 2018 Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruuden voittanut espoolainen Juuso Puhakka, joka kilpailee Mercedes AMG GT3 autolla GT World Challenge Sprint ratasarjassa.

Kuva: Jani Kekoni


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!