NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Autourheilun valmennusohjelmaan suuri muutos

16.9.2020 - 13:23:40


Autourheilun lajiliitto AKK:n virallinen valmennusohjelma tulee kokemaan merkittävän muutoksen, jonka myötä virallista Flying Finn Academy -nimeä kantavat jatkossa ainoastaan A- ja B-nuorisomaajoukkueet.

AKK:n valmennusjärjestelmän kehittämissuunnitelman evoluutioversio, jonka tavoitteena on tuoda valmentautuminen lähemmäksi yhä laajempaa harrastajajoukkoa, on viimeisiä viilauksia vaille valmis.

Vaikka jatkossa virallinen AKK:n nuorisomaajoukkue, Flying Finn Academy, supistuu kooltaan, uudistus avaa valmentautumismahdollisuuden huomattavasti suuremmalle harrastajakunnalle, henkilökohtaisista tavoitteista riippumatta.

Eräänlaisena hautomona mahdollisesti uransa jossain vaiheessa maajoukkuepaikkaa tavoitteleville harrastajille tullaan toteuttamaan Flying Finn -leirityskonsepti, joka pitää sisällään Flying Finn Haastaja -leirit sekä Flying Finn -lajitaitoleirit. Konsepti tarjoaa mahdollisuuksia ohjattuun harjoitteluun sekä tietoa ja taitoa itsensä kehittämiseen, ilman ankaraa sitoutumista tai tiukkoja pääsyvaatimuksia.

Leirityskonseptien valmennuksesta vastaavat Flying Finn Academy -ohjelman valmentajat, eli tarjolla on kovatasoista osaamista. Leireillä on osanottomaksut, joilla saadaan katettua osa leirityksien kuluista ja sen avulla toiminta on ylipäätänsä mahdollista.

Flying Finn -leirityskonsepti tukee harrastajien valmentautumista ja kehittymistä

Erityisen huomionarvoista uudessa konseptissa on, että ikäryhmät huomioiden, se on tarkoitettu kaikille AKK-Motorsport ry:n lisenssin haltijoille tuloksista, tasosta tai kalustosta riippumatta. Kaikista autourheilun lajeista on siis mahdollisuus osallistua leirityksiin, koska käsiteltävät teemat ja asiat ovat periaatteiltaan samoja lajista riippumatta. Lisäksi huoltajille on räätälöity oma leiriversionsa, koska lasten ja nuorten kohdalla huoltajien rooli on erittäin keskeinen.

Flying Finn Haastaja -leirityskonsepti on jaettu urheilijoiden osalta kolmeen ikäryhmään, jonka lisäksi on huoltajaryhmä.

Jokaisen ikäryhmän leiritys muodostuu neljästä opistoleirin moduulista, joissa jokaisessa syvennytään tietyn teeman ympärille, kohderyhmän ikä huomioituna.

Leirien ohjelmaan kuuluu teemaa käsittelevien toimintojen lisäksi mm. kunto-, taito- ja liikuntaominaisuuksien testaamista ja harjoittamista sekä vierailevia tähtiä ja luennoitsijoita.

Tavoitteena on järjestää tulevaisuudessa ainakin yksi neljän leirityksen kokonaisuus vuosittain per ikäryhmä. Jos kysyntää vastaavantyyppiseen leiritykseen varttuneempien harrastajien keskuudessa ilmenee, valmiudet konseptin luomiseen myös yli 29-vuotiaille ovat olemassa.

Flying Finn -lajitaitoleiritystä tarjolla alustavasti kolmella teemalla

Lajitaitojen kehittämiseen on tukea tarjolla alkuvaiheessa kolmessa muodossa: rallivalmennusleirit, kartturivalmennusleirit ja kartingvalmennusleirit. Muiden lajien osalta mahdollisuuksia lajitaitoleirien järjestämiseen kartoitetaan tulevaisuudessa.

Rallivalmennusleirit on tarkoitettu kuljettajille sekä kuljettaja-kartturipareille, jotka haluavat kehittää itseään, iästä, kalustosta tai luokasta riippumatta. Leirejä järjestetään sekä nuottikisoja että ei-nuotitettavia kisoja ajaville. Leirien sisältö rakentuu sen mukaan, onko kyseessä nuotti vai ei-nuotittavien leiritys.

Uusi Flying Finn Academy – maajoukkueet 2021

Flying Finn Academy -nimen alla tulevat ensi kaudesta alkaen toimimaan ainoastaan nuorten A- ja B-maajoukkueet. Nykyinen Haastaja-ryhmä ja kartturivalmennus päättyvät, ja korvaava toiminta näille tulee tapahtumaan avoimemman Flying Finn -leirityskonseptin muodossa.

Flying Finn Academy -kokoonpano kaudelle 2021 muodostuu valmennusohjelmaan kaudella 2020 kuuluvien urheilijoiden joukosta, sillä nykyisen taloustilanteen vuoksi valmennusohjelmaan ei ole mahdollisuutta ottaa ensi kaudelle uusia urheilijoita.

Lähde: AKK


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!