Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Niclas Grönholm kaipaa sähäkkyyttä viivalle: ”Yhtään senttiä ei saa antaa tasoitusta”

15.10.2020 - 11:16:23


GRX Taneco -tallin Niclas Grönholmilla on jälleen edessä kahden osakilpailun viikonloppu rallicrossin MM-sarjassa, kun kauden seitsemäs ja kahdeksas osakilpailu ajetaan Barcelonassa Espanjassa.

MM-sarjan pisteissä kolmantena olevan Grönholmin tavoitteena Kataloniassa on saada Hyundai i20 Supercar liikkeelle lähtöviivalta raketin lailla.

- Startteihin haetaan nyt lisää potkua säätämällä auton alustaa ja sitä kautta saamaan lisää vetopitoa. Latvian kisassa en päässyt niin hyvin liikkeelle viivalta kuin olisi pitänyt ja se näkyi heti. Barcelonan lyhyt lähtösuora on siinä mielessä armoton, että yhtään senttiä ei saa antaa tasoitusta lähdön hetkellä, Grönholm toteaa tiedotteessaan.

Peräkkäisinä päivinä ajettavat osakilpailut vaativat auton säädöiltä paljon, sillä aikaa ei juuri säätöjen hakemiseen viikonloppuna ole.

- Näissä kahden kisan viikonlopuissa tahti on sellainen, ettei siinä jää ihmettelylle aikaa säätöjen kanssa. Kaikki pyritään funtsimaan etukäteen ja sitten pitää heti onnistua, Grönholm kuvailee tiivistä kisaohjelmaa. Barcelonan viikonlopusta tuli jo kauden neljäs kisarupeama, jossa ajetaan molempina päivinä finaalit. Syynä oli Portugalin osakilpailun peruuntuminen koronan takia. Grönholm ei oikein syty ajatukselle, että jatkossakin kisattaisiin tällä järjestelmällä.

- Pitäisin entisen kisasysteemin voimassa eli yksi osakilpailu viikonlopussa. Siinä on kuljettajalla ja tiimillä parempi mahdollisuus reagoida muutoksiin. Nyt mennään turhan tiukalla aikataululla, Grönholm tuumii.

Pisteissä Grönholm lähtee kuromaan eroa edellä oleviin. Sarjaa johtavalla Johan Kristfferssonille pisteitä on kasassa jo 166 ja toisena olevalla Mattias Ekströmillä 149.

- Onhan tuossa eroa kärkeen, mutta jokaisesta pisteistä taistellaan jokaisessa erässä, Grönholm vakuutti taistelutahtoisena.

Lähde ja kuva: GRX Team


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!