Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Jalkapallon EM-kisoista tarjolla 100 euron riskitön veto!

Suomalaiskuljettaja missasi vaihteen Monzan kisan lähtökiihdytyksessä - nousi silti taistelemaan voitosta

17.10.2020 - 22:58:00


Lamborghinin kuljettaja-akatemian Tuomas Tujula, 23, sekä hänen ajajaparinsa Japanin Yuki Nemoto ajoivat Italian Super GT Sprint-sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Monzassa toiseksi. Sarjan yhteispisteissä suomalais-japanilainen autokunta jatkaa kolmannella sijalla.

Ruudusta neljä kilpailuun startannut kaksikko nousi epäonnistuneen startin jälkeen taistelemaan kilpailun voitosta. Ykkösenä ruutulipulle ajanut BMW Team Italia 7 -autokunta voitti kilpailun ainoastaan 0,7 sekunnin erolla.

Ajajakaksikosta ensimmäisenä ajovuorossa oli Tujula, joka kilpailun jälkeen harmitteli epäonnistunutta starttiaan. Monzan nopealla radalla Tujulan autokunta oli kilpailun lisäksi myös aika-ajossa paras Lamborghini-autokunta.

- Nyt ei ollut itselläni se paras päivä. Aika-ajo oli meiltä loistava ja saimme autostamme kaiken otettavissa olevan irti. Autossamme on tällä hetkellä lisäpainoa peräti 120 kg. Startissa sain kauden parhaan reaktioajan, mutta jostain syystä kiihdyttäessä vaihde isommalle vaihteelle ei mennyt päälle, jouduin ajamaan moottorin kierrosluvun rajoittajaa vasten ja autoja pääsi urakalla ohi.

- Oma ajovuoroni oli lähinnä jonossa ajelua, jossa jokainen sai vetoapua edellä ajavalta. Sain säästettyä renkaitamme hyvin, tallimme suoritti ajoitukseltaan loistavan varikkopysähdyksen ja kun pari edellä ajavaa sai rataviivojen ylittämisestä aikasakkoa niin huomasimme taistelevamme osakilpailun voitosta.

Nemoto nousi omalla ajovuorollaan aluksi kärkinelikkoon ja lopulta taistelemaan osakilpailun voitosta.

- Ikävä, että starttini ei onnistunut, sillä meillä oli tänään avaimet voittoon. Harmittaa pirusti, mutta pitää olla tyytyväinen, että saavutimme toisen sijan ja pystyimme kaventamaan pisteissä eroa kärkeen.

- Huomenna on päivä uusi. Yuki aloittaa kisan nelosruudusta ja katsotaan, mihin vauhtimme riittää. Uskoisin, että meillä on mahdollisuudet taistella taas jopa voitosta, Tujula totesi kilpailun jälkeen.

Urheiluautojen Italian Super GT Sprint-sarjan toinen osakilpailu Monzassa käynnistyy sunnuntaina klo 14.30 Suomen aikaa.

Lähde: Tiedote. Kuva: VSR


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Jalkapallon EM-kisoista tarjolla 100 euron riskitön veto!