Mainos: Joulukalenterissa ilmaisvetoja ja voitontehostajia - Uusi tarjous joka päivä!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Kallio tiesi kohtaavansa vaikeuksia - mutta ei sentään tällaisia: ”Outoa”

21.11.2020 - 22:58:41


MotoGP-luokassa tositoimiin tuuraavana kuljettajana palannut Mika Kallio joutuu starttaamaan sunnuntaina Portimaon radalla Portugalissa ajettavaan MM-osakilpailuun viimeisestä ruudusta.

Koronaviruksen vuoksi kauden päätöskisasta sivussa olevaa espanjalaiskuljettaja Iker Lecuonaa Red Bull KTM Tech3-tiimissä tuuraava Kallio tiesi, että paluu kisakuskiksi vuoden tauon jälkeen tulee olemaan haastavaa, mutta suomalaiskonkari myöntää, että hän ei uskonut sen olevan sittenkään näin vaikeaa.

Kallio, 38, odotti parempaa vauhtia aika-ajoissa, mutta haussa ollut kierrosaika oli kiven takana.

- Se oli vaikeampaa, mitä odotin. Vaikuttaa, että kierrosajan parantaminen on todella vaikeaa, vaikka ajoinkin tänään enemmän kierroksia kuin eilen. Ajattelin, että pääsen paremmin sinuiksi pyörän, renkaiden ja erityisesti radan kanssa, mutta se kierrosaika ei vain tullut. Se oli vastaava kuin eilen, mikä on vähän outoa, Kallio toteaa tiiminsä tiedotteessa.

Kallio myöntää, että hänen ajamisensa ei ole pitkän kisatauon jälkeen sillä tasolla, kuin pitäisi.

- En saa renkaita toimimaan ja tuntuu, että pyörä olisi koko ajan limiitillä. Tiesin, että tästä tulee vaikeaa, mutta ehkä se on hieman monimutkaisempaa, kuin odotin.

Red Bull KTM Tech3-tiimin kuljettajat asettuvat sunnuntain kisassa lähtöruudukon ääripäihin, sillä kotiyleisönsä edessä ajava Miguel Oliveira saavutti MotoGP-luokassa ensimmäisen paalupaikansa. Oliveirasta tuli samalla kaikkien aikojen ensimmäinen portugalilaiskuljettaja, joka on napannut paalupaikan kuninkuusluokassa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Peliuutiset