Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Huippukuljettajan ja tallipomon välit tulehtuivat räjähdyspisteeseen - tiet erosivat ovet paukkuen MotoGP:ssä

11.1.2021 - 20:26:38


MotoGP-luokan ehdottomiin huippukuljettajiin lukeutuvan Andrea Dovizioson kahdeksan vuoden mittainen yhteinen taival Ducatin tehdastiimin kanssa tuli viime kauden jälkeen myrskyisästi tiensä päähän.

Välivuotta kilvanajosta pitävä Doviziozo on nyt avautunut siitä, miksi näin tapahtui. Syyttävä sormi osoittaa Ducatin tallipäällikkö Gigi Dall’Ignan suuntaan.

Tulehtunut tilanne Ducatin ja Dovizioson välillä juontaa juurensa jo kauteen 2017. Ducati teki tuolloin sensaatiosiirron hankkimalla kuninkuusluokan kolminkertaisen maailmanmestarin Jorge Lorenzon riveihinsä. Lorenzo kuittasi kaudesta 15 miljoonaa euroa, eli tiettävästi miltei viisi kertaa Doviziosoa enemmän.

Ei ole mikään salaisuus, että Dovizioso ja Lorenzo eivät ole koskaan tulleet toimeen keskenään. Lisäksi Dovizioso kokee, että hänet jätettiin soittelemaan tuolloin tylysti toista viulua Ducatilla aiemmasta menestyksestään huolimatta.

- Mikä on suhteeni Gigiin? Nolla, Dovizioso lataa italialaislehti Gazzetta dello Sportille.

- Se oli aiemmin 30 prosentin luokkaa, mutta sen jälkeen, kun Jorge Lorenzo tuli vuonna 2017, niin minun tekninen ryhmäni eristettiin hieman, Dovizioso jatkaa.

Dovizio myöntää, että sanansäilä sivalsi sen jälkeen surutta hänen ja tallipomon välillä.

- Gigi ja minä emme ole puhuneet rauhallisesti sitten vuoden 2017.

Katkeran Dovizioson mukaan Ducati jätti hänet käytännössä kaikessa taka-alalle. Hän pystyi ajamaan siitä huolimatta kolme kertaa putkeen MM-hopeaa kausina 2017-2019.

- Emme keskustelleet enää pyörän kehittämisestä, emmekä enää myöskään pitäneet kokouksia sen osalta. Näistä kahdeksasta vuodesta ainoa asia, joka tekee minut todella vihaiseksi on se, että olisimme voineet tehdä paljon enemmän. Ducatilla on potentiaalia siihen. Pätevyys ja taitotaso ovat erittäin korkealla tasolla, Dovizioso tähdentää.

Ducatin tehdastiimin ensi kauden kuljettina ajavat Aki Ajon siipien suojissa uraansa rakentanut Jack Miller ja Francesco Bagnaia.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!