Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Teinisensaatio loksautti leuat - Aki Ajonkin oli vaikea uskoa silmiään: ”Hän oli uskomaton”

4.04.2021 - 22:33:00


Tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttanut Aki Ajo on löytänyt jälleen uuden timantin siipiensä suojiin.

Ajolla on ollut tunnetusti aina silmää todellisille talenteille espanjalaista Marc Marquezia myöten ja nyt suomalalaistallin riveissä kilpailee taas sellainen nuorukainen, joka omaa kaikki eväät tähteyteen.

Ensimmäistä kauttaan MM-sarjassa kilpaileva, vasta 16-vuotias espanjalaiskuski Pedro Acosta loksautti kaikkien leuat sunnuntaina Losailin aavikkoradalla Qatarissa ajetussa kauden toisessa Moto3-luokan osakilpailussa.

Acosta tuli ja tykitti uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton. Ja tapa, jolla MM-johtoon siirtynyt nuorukainen sen teki, hakee vertaistaan. Acosta joutui lähtemään kisaan varikon portilta perjantain toisista vapaista harjoituksissa saamansa rangaistuksen seurauksena.

Tallipäälliköiden niin sanottuun raskaaseen sarjaan MotoGP:ssä lukeutuva Ajo ei voinut hänkään muuta kuin ihastella nuoren miehen huikeaa esitystä.

- Tämän päivän Moto3-luokan kisa oli uskomaton. Olemme äärimmäisen iloisia voitosta, jonka rookie-kuljettaja Pedro Acosta saavutti. Voitto oli vieläkin spesiaalimpi siksi, että hän starttasi varikkosuoralta. Hän teki uskomatonta työtä. Olen myös vaikuttunut hänen asenteestaan. Hän muistuttaa siinä ”vanhan koulukunnan” kuljettajia, Ajo kehuu Acostaa Red Bull KTM Ajo-tiimin tiedotteessa.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Portimaon radalla Portugalissa.

Kuva: Red Bull KTM Ajo


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!