Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Tytär lainasi isältään häijyä menopeliä - tykitti heti paalupaikalle

25.07.2021 - 17:57:00


GRX-Mad-Croc Truck Racingin Emma Mäkinen istui toisen kerran ajajaurallaan ratakuorma-auton rattiin ja ajoi ennakkoluulottomasti kolmasti kakkossijalle Kemoralla. Isältään Sisua lainannut Mäkinen ylsi aika-ajossa paalupaikalle ja kellotti kahdessa startissa kilpailun nopeimman kierrosajan.

Käytännössä vuoden ajotauon jälkeen ratakilpa-auton rattiin istunut Mäkinen ajoi kolmessa kisalähdössä kakkoseksi. Vuosi sitten Mäkinen sijoittui uransa ensimmäisessä ratakuorma-autostartissa kolmanneksi.

- Kivaa oli, mutta varmuutta ja rohkeutta pitäisi hankkia lisää. Tilaa tämän kokoluokan kilpa-autoilla on radalla todella vähän. Paalupaikka oli hyvä juttu, mutta se etu meni epäonnistuneeseen lähtöön. Minulla ei ole kokemusta lentävästä lähtötavasta, ja jäin heti lähtökiihdytyksessä ja annoin muille ihan liikaa tilaa. En vain osannut hahmottaa Sisun ulkomittoja riittävän tarkasti, eikä minulta sen jälkeen löytynyt rohkeutta ajaa muiden sekaan.

- (Sami) Ojanen ajoi tällä kertaa kovempaa ja en päässyt missään kohtaa hänestä ohi. Lähellä olin koko ajan, mutta ohituspaikkaa ei siunaantunut. Toisessa startissa pääsin kertaalleen jo ohi, mutta Ojanen pystyi ohittamaan minut uudelleen.

Mäkinen sanoo, että viikonlopun parasta vauhtia hän esitti kolmannessa lähdössä, jossa oli jo kaikki eväät ensimmäiseen voittoon, mutta.

- Kytkin reistaili, eikä vaihteet menneet enää kunnolla päälle. Olin monta kertaa todella lähellä ohitusta, mutta kun ajoin mutkasta ulos, vaihde pomppasi useamman kerran vapaalle, veto loppui, ja ne ohitustilanteet kuivuivat siihen.

Mäkisen vauhti oli koko viikonlopun voittoon edellyttävällä tasolla. Hän kellotti Kemoralla tasaisesti 1:31,0-1:32,0 haarukassa olevia kierrosaikoja.

- Hyvät fiilikset kisoista jäi. Jos viimeisessä startissa kytkin olisi toiminut niin olisi ollut kiva nähdä, mihin vauhtini olisi riittänyt. Olin saanut uskallusta ajamiseeni selvästi enemmän. Mutta näillä mennään. (Sami) Ojasella oli sen verran enemmän kisakokemusta, joka tällä kertaa ratkaisi.

- Mahdollisesti ajan vielä tänä vuonna Sisulla lisää kisoja, Se riippuu tallipäällikköni (isän) mietteistä. Ja jos se mahdollisuus tulee niin lähden ajamaan uudelleen kilpaa, Mäkinen lupaa.

Lähde: Tiedote. Kuva: Vesa-Matti Luoma


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

George Russell: "Tämä on hullua"

25.09.2021 16:50:22