Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Valentino Rossi nimesi kaikkien aikojen lahjakkaimman MotoGP-kuskin - paljon samaa kuin Kimi Räikkösessä

4.09.2021 - 9:02:00


Kaksi suurta moottoriurheilulegendaa päättää pitkän uransa tähän kauteen. Ensin lopettamispäätöksensä vahvisti ratamoottoripyöräilyn yhdeksänkertainen maailmanmestari Valentino Rossi, 42, ja sen jälkeen Kimi Räikkönen, 41, joka saavutti F1:ssä yhden tittelin. Rossi on jo ehtinyt esittää mielipiteensä huikean uransa kovimmista vastustajista.

Heistä yksi nousee ylitse muiden. Hän on MotoGP:n kaksinkertainen maailmanmestari Casey Stoner, jota on jopa pidetty kaksipyöräisten kuninkuusluokan kaikkien aikojen nopeimpana kuljettajana.

Omien teidensä kulkijana tunnettu aussikuljettaja Stoner on Rossin mielestä varmuudella ainakin se kaikkien aikojen lahjakkain. Rossilla riittää vertailupohjaa, sillä hän on kilpaillut kuninkuusluokassa vuosien saatossa yhteensä 175 eri kuljettajaa vastaan.

- Yksi lahjakkaimmista ja vaikeimmista vastustajista minulle oli Stoner. Hän oli puhtaassa lahjakkuudessa lyömätön, Rossi tähdentää BT Sportille.

Rossi nostaa tapetille myös espanjalaisten Jorge Lorenzon ja Marc Marquezin nimet, mutta hänen mielestään näiden kummankaan lahjakkuus ei vetänyt vertoja Stonerille.

Stoner saavutti mestaruutensa 2007 Ducatilla ja 2011 Hondalla. Varsinkin Ducatilla saavutettu mestaruus oli todella kova juttu. Stoner oli ehdottomasti se ainoa kuljettaja, joka pystyi viemään rajua ja vikuroivaa Ducatia äärirajoilla. Siihen ei muiden taito, eikä varsinkaan kantti riittänyt.

Stonerin luonteessa oli paljon samaa kuin Räikkösessä. Stoner kertoi rakastavansa kilvanajoa, mutta vihaavansa kaikkea muuta, mitä sen ympärillä tapahtui. Pressitilaisuudet olivat Stonerille myrkkyä.

Stoner päätti lopettaa uransa vain 27-vuotiaana haluten antaa enemmän aikaa perheelleen ja harrastuksille.

- Lähden kalaan, Stoner hyvästeli MotoGP:n sosiaalisessa mediassa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!