Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomalaiskuskin viikonlopusta täysi katastrofi - "En tiedä, mistä se sakko tuli"

19.09.2021 - 19:04:00


CVPG-tallin Mercedes-AMG GT4:lla Saksan vakioautojen DTM Trophy-sarjassa kilpailevan Matias Salosen, 18, kilpailuviikonloppu Hollannin Assenissa meni lähes kaikilta osin pieleen.

Aika-ajoissa suomalaiskuljettajalta hylättiin peräti viisi nopeinta kierrosaikaa ratarikon takia. Viikonlopun ensimmäinen startti päättyi keskeytykseen, kun Salosen takana ajanut Audi työnsi suomalaiskuljettajan ulos radalla. Pyörähdyksen aikana Salosen Mercedes-AMG:n moottori sammui, ja kun vaihde oli päällä, se käynnistyi niin sanotusti väärään suuntaan. Tuloksena täydellinen moottoririkko.

Salosen saksalainen CVPG-talli vaihtoi yön aikana suomalaiskuljettajan autoon uuden moottorin. Sunnuntain aika-ajossa Salonen ajoi ruutuun 11, josta kilpailun edetessä nousi viimeiselle pistesijalle kymmenenneksi. Vain kierros ennen maalia kilpailun tuomaristo langetti Saloselle ratarikon takia viiden sekunnin aikasakon, joka pudotti suomalaiskuljettajan pistesijojen ulkopuolelle sijalle 11.

- Koko viikonloppu meni penkin alle. En tiedä, mistä toisen lähdön sakko tuli. Sain varoituksen ja ajoin koko ajan edellä ajaneen perässä, enkä mielestäni rikkonut radan rajaa. Assenissa lipsahtaa helposti ratarajan väärälle puolelle, mutta tahallisesti en niitä rikkonut kertaakaan, Salonen kertoi kilpailun jälkeen.

Salosen viikonloppu oli päättyä lauantaiseen moottoririkkoon, mutta onneksi Mercedes-AMG:ltä löytyi varikolta varamoottori.

- Kun Audi työnsi minut radalta, autoni lähti nelosvaihde päällä pyörähtämään. Takarenkaat pyörähtivät väärään suuntaan ja vaihteistossa peruutusvaihde meni päälle. Moottori kävi hetken niin sanotusti tyhjänä, se ei saanut bensaa eikä öljyä, joten se hajosi.

- Nyt eteen sattui viikonloppu, josta matkaani sain vain kokemusta uudesta radasta ja lisätietoa autosta. Tämä oli sitä motorsporttia, joka näytti nyt huonot puolensa. Alamäki alkoi aika-ajosta, jota ennen olin vapaissa harjoituksissa viiden nopeimman vauhdissa. Seuraavassa kisassa uusi yritys, Salonen summasi.

DTM Trophyn yhteispisteissä Salonen ajaa sijalla 12. Sarjan seuraavat osakilpailut ajetaan kahden viikon kuluttua Saksan Hockenheimissa.

Lähde: Tiedote
Kuva: CV Performance Group


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!