Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Rata-autoilija Juuso Puhakka metsästää uransa parasta saavutusta

24.09.2021 - 13:20:00


Vuonna 2008 kartingista alkanut ja siitä määrätietoisesti ns. pikkuformuloiden ja Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruuden kautta GT3-autoihin matkannut espoolainen rata-autoilija Juuso Puhakka, 23, tavoittelee tähänastisen autourheilu-uransa merkittävintä saavutusta nyt viikonloppuna Espanjan Valencian kilparadalla ajettavassa GT World Challenge Sprint EM-sarjan päätösosakilpailuissa.

Neljän kilometrin mittaisella ja moottoripyöräilyn Maailmanmestari Ricardo Tormon nimeä kantavalla sekä ennen kaikkea ahtaalla ja syheröisellä kilparadalla yhdessä kolumbialaisen tiimikaverinsa Oscar Tunjon kanssa ajava Puhakka starttaa Silver Cup -luokan pronssisijalla erittäin kovatasoiseen kilpailuviikonloppuun.

Tasan vuosi sitten vastaavassa tilanteessa TokSport WRT tiimin Mercedes AMG GT3 Evo autolla ajava kaksikko jäi äärimmäisen niukasti mitalisijoitusten ulkopuolelle. Nyt heidän ajatuksissa on vähintäänkin sarjan hopeamitali, jonne matkaa on vain neljän pisteen verran. Suomalaiskuljettajalla on yksinkertainen resepti mitalisijoituksen saavuttamiseen.

- Edellisessä Englannin Brands Hatchin viikonlopussa tehtiin kaikki asiat virheettömästi ja sen myötä päästiin juhlimaan luokkavoittoa. Samanlaisella käsikirjoituksella lähdetään nyt hakemaan kahta vastaavanlaista sijoitusta ja jos siinä onnistutaan, niin hopeaa tulee varmasti. Mestaruuden saavuttamiseksi nyt sarjajohdossa ajavan Alex Fontanan autokunnan olisi isosti epäonnistuttava eli sarjan voitto ei ole omissa käsissä. Kuitenkin myös heillä panosta on, koska sen autokunnan toinen kuljettaja Ricardo Feller on nyt meidän perässä neljäntenä ja myös hän satavarmasti haluaa mitalisijoituksen. Tähän kun lisätään nyt hopeasijalla ajavan Frank Birdin autokunnan haaveet sarjajohtajan saavuttamisesta niin meillä kaikilla Silver Cup luokan sarjatilanteen viidellä parhaimmalla taitaa olla edessään ehkäpä elämämme tärkein sunnuntai, Puhakka kertoo tiedotteessaan.

- Lisäksi kun Silver Cupin soppaa tulee sekoittamaan niin kahden muun suomalaisen eli Konsta Lappalaisen ja Tuomas Tujulan autokuntien lisäksi yhteensä 10 autokuntaa niin tiedämme, että lauantain aika-ajoissa olisi saatava ensimmäisen tai toisen rivin lähtöruutu 27 autokunnan joukosta. Toisaalta ei tämä sarjan finaaliviikonloppu eroa mitenkään aikaisemmista kun työt edelleen tehdään täysin samanlailla. Katsotaan sitten sunnuntai-iltapäivästä kaulaan ripustettavan jalometallin väri. Siitä kuitenkin lähdetään, että vuoden takaista uusintaa niukasti hävitystä mitalista ei tule, määrätietoinen Puhakka jyrähtää.

Valencian osakilpailuviikonloppu käynnistyy lauantaina aamupäivästä ajettavilla harjoituksilla, jotka huipentuvat iltapäivän aika-ajoihin. Kilpailut käydään sunnuntaina Suomen aikaa klo 11 ja klo 15:45 alkaen.

Lähde: Juuso Puhakan tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

 

HJK:n valmentaja vaihtaa seuraa

22.10.2021 13:08:58