Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Melkoista romurallia - suomalaiskuski teki historiaa Espanjassa: ”Tuntuu jotenkin epätodelliselta”

27.09.2021 - 13:42:00


Debyyttivuottaan kansainvälisen rata-autoilun GT World Challenge EM-sarjoissa ajava espoolainen Konsta Lappalainen saavutti uransa tähän mennessä isoimman palkinnon Espanjan Valencian radalla ajetussa Sprint -sarjan päätösosakilpailuviikonlopussa.

Lukuisien kolareiden sävyttämässä kilpailussa Lappalainen ja hänen ranskalainen tiimikaverinsa Arthur Rougier välttivät dramaattiset tilanteet ja taistelivat upeasti Silver Cup -luokan hopeasijan.

Lappalainen liittyi näin ollen niiden menestyksekkäiden suomalaiskuljettajien joukkoon, jotka ovat aikaisemmin tässä maailman yhdessä kovimmassa GT-ratasarjassa menestyneet. Lappalaisen nimi komeilee nyt Suomen autourheiluhistoriassa samassa joukossa mm. Toni Vilanderin, Markus Palttalan, Patrick Kujalan ja Juuso Puhakan kanssa.

Valencian ensimmäiseen ja kilpailukauden yhdeksänteen kilpailuun maineikkaan sveitsiläisen Emil Frey Racing tiimissä kilpaileva Lappalainen starttasi Silver Cupin seitsemänneltä sijalta.

Hänen edestään lähtenyt Juuso Puhakan autokunta, kuin myös moni muu kärsi ahtaalla neljän kilometrin mittaisella kilparadalla kolareista ja Lappalaisen autokunta nousi kilpailun viimeisillä kierroksilla palkintokorokkeen alimmalle sijalle.

Lisäksi kun voittoon ajamassa olleelle, ja myös lopulta Silver Cup mestaruuden saavuttaneelle Alex Fontanan autokunnalle mätkäistiin varikon läpiajorangaistus yhden kolaritilanteen aiheuttamisesta, niin sen myötä suomalaiskuljettaja nousi hopealle.

- Kun vuosi sitten taustatiimini kanssa päätettiin vaihtaa Formula Regional ratasarja GT World Challengeen niin silloin asetettiin debyyttikauteni tavoitteeksi yksi palkintokorokesijoitus. Nyt kun yhdeksän kuukautta olemme taukoamatta töitä tehneet niin tavoitteiden täyttyminen tuntuu jotenkin epätodelliselta. Vauhdillisesti emme olleet samassa kyydissä kuin sarjan kahdessa aikaisemmassa osakilpailuviikonlopussa. Mutta kun vältimme lukuisat kolarit ja muut draamat niin sen myötä kilpailukaudelle asetut tavoitteet tulivat täytetyksi, Lappalainen kertoo.

- Vaikka muutamaa tuntia myöhemmin ajettu sarjan päätösosakilpailu päättyi jo sen ensimmäisellä kierroksella tiimikaverini Arthur Rougierin jouduttua yli-innokkaan kanssakilpailijan kolaamaksi niin silti nyt Valenciassa näytettiin, että unelmat on mahdollista saavuttaa kun niiden eteen tekee kovasti töitä. Puoli vuotta sitten Monzan ensimmäisessä kisaviikonlopussa sain karvaasti kokea kuinka kova taso tässä sarjassa on ja nyt 200 päivää myöhemmin pystyn vastaamaan Maailman kovimpien GT-kuljettajien vauhtiin. Iso kiitos siitä kuuluu niin Emil Frey Racing tiimille kuin ennen kaikkea yhteistyökumppaneilleni, jotka ovat uskoneet samoihin unelmiin, Lappalainen jatkaa.

Lappalainen ajoi kilpailukauden ensimmäisen puoliskon PRO-luokassa, mutta kun tiimikaveri Jack Aitken joutui SPA-Francorchampsin hurjasta kolarista sairaslomalle, niin Lappalainen ja Rougier jatkoivat kilpailukautta Silver Cup luokassa. Brands Hatchin ja Valencian osakilpailujen pistesijoitusten siivittämänä Lappalainen sijoittui Sprint sarjan Silver Cup luokan loppupisteissä sijalle 14.

Suomalaiskuljettajan pitkä kilpailukausi huipentuu kahden viikon päästä Espanjan Barcelonan radalla ajettavaan Endurance ratasarjan finaaliin. Näin Konstalla on vielä yksi mahdollisuus ottaa kehitysaskel tälle kilpailukaudelle.

- Barcelonassa nostetaan rimaa ja tavoitellaan yleiskilpailun palkintokorokesijoitusta, Lappalainen lupaa.

Lähde: Tiedote. Kuva: Emil Frey Racing


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!