Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Juuso Puhakan kausi päättyi pettymykseen – tallikaveri toheloi mitalimahdollisuudet

28.09.2021 - 10:47:00


Espanjan Valenciassa ajetun rata-autoilun GT3-autojen Euroopan kuninkuusluokan eli GT World Challenge Sprint ratasarjan finaalissa espoolainen Juuso Puhakka sai karvaasti kokea kuinka historia toistaa itseään. Tasan vuosi sitten saman ratasarjan finaaleissa hän jäi 0,5 pisteellä neljänneksi ja nyt kohtalona oli 2,5 pisteen erolla sijoittua samalle sijalle.

Puhakan ja hänen kolumbialaisen tiimikaveri Oscar Tunjon kisaviikonloppu alkoi lupaavasti, kun Tunjo nappasi aika-ajoissa yleiskilpailun kolmannen lähtöruudun. Kuitenkin huonon lähdön seurauksena hän tipahti seitsemännelle sijalle, ja vaikka hän urheasti taisteli, niin silti radan kuudes mutka koitui kohtaloksi. Periksi antamattoman kilvanajon seurauksena Tunjo ajautui tilanteeseen, jossa hänen autonsa joutui ympärillä olevien kanssakilpailijoiden moukaroimaksi. Kovien osumien seurauksena auto oli kuin perunasäkki ja sen myötä hän linkutti varikolle ja keskeytti kilpailun ennen kuin se oli edes kunnolla alkanut.

Muutamaa tuntia myöhemmin ajettuun kauden päätöskilpailuun Puhakan ja Tunjon TokSport WRT tiimi parsi auton kasaan, ja vaikka kaksikko ajoi toisessa tunnin mittaisessa kilpailussa Silver Cup luokan palkintokorokkeen alimman sijoituksen arvoisesti, niin siitä huolimatta luokan voittanut Konstantin Tereschenkon ja Jim Plan autokunta pääsi 2,5 pisteellä nousemaan kolmannelle sijalle Silver Cup sarjan loppupisteissä. Puhakka ei tähänastisen autourheilu-uransa suurinta pettymystä pystynyt sanoin kuvailemaan.

- Vuonna 2018 voitin Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruuden samanlaisella erolla kuin mitä sen jälkeen viimeiset kolme kilpailukautta olen joko mestaruuden tai mitalisijoituksen hävinnyt. Tänä vuonna meille sattui kaksi huolimattomuusvirheestä johtunutta keskeytystä, ja se riitti pudottamaan meidät pois mitaleilta. Ironisinta asiassa on se, että jos olisimme niistä kilpailuista vaikka kaksi kolmatta sijaa saaneet, niin olisimme voittaneet mestaruuden, purki Puhakka harmitustaan tiedotteessaan.

- Vaikka mitali jäi tällä kertaa 1,227 sekunnin päähän, niin ei jäädä sitä murehtimaan vaan mennään eteenpäin ja katsotaan tulevaisuuteen. Olen tälläkin kilpailukaudella tehnyt työni niin hyvin kuin osaan ja uskon, että vauhtini sekä ennen kaikkea luotettavuuteni on nähty. Voitot ja muut palkintokorokesijoitukset puhukoot puolestaan. Niiden saavuttamisesta iso kiitos kuuluu niin yhteistyökumppaneilleni sekä ennen kaikkea vanhemmilleni, jotka ovat uskoneet unelmieni saavuttamiseen, Puhakka kiittelee.

GT World Challenge Euroopan mestaruussarjan Silver Cup luokan voitti sveitsiläinen Alex Fontana. Valencian osakilpailuviikonloppu tarjosi Espooseen myös toisen palkintokorokesijoituksen kun Puhakan hyvä ystävä Konsta Lappalainen saavutti kilpailukaudelle asettamansa tavoitteet ja pääsi juhlimaan GT-uransa ensimmäistä palkintokorokesijoitusta. Kolmas suomalaiskuljettaja, imatralainen Tuomas Tujula keskeytti ensimmäisen lähdön ja oli Silver Cupin kahdeksas toisessa.

Lähde: Juuso Puhakan tiedote
Kuva: Xynamic Automotive Photography


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!