Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Ratakuoma-autokuski jäi ilman kansallislaulua ja Suomen lippua – ottaa nyt varman päälle: ”Varmuuden vuoksi molemmat mukaan”

28.09.2021 - 15:57:00


Mad-Croc Racingin Mika Mäkinen tiimeineen pakkasi tavarat laivaan ja lähti kohti Espanjaan. Matkassa on Mäkisen 1 150 hevosvoimainen Divisioona 1 -luokan Sisu ratakuorma-auto, jolla auralainen kilpailee tulevana viikonloppuna Espanjan kansallisen ratakuorma-autosarjan osakilpailuissa Jaramassa.

Ratakuorma-autojen moninkertainen Suomen mestari, vuoden 2017 Britannian avoimen ratakuorma-autojen BTRC (British Truck Race Championship) -sarjan Divisioona 2-luokan mestari sekä neljä osakilpailuvoittoa lajin EM-sarjassa ajanut Mika Mäkinen kilpailee tulevana viikonloppuna Sisu-ratakuorma-autolla Espanjan Jaramassa.

Koronapandemian aikaansaamien matkustusrajoitteiden ja karanteenisääntöjen helpottaessa Mäkinen tiimeineen päätti lähteä testaaman Sisunsa suorituskykyä kilpailumatkalle Espanjaan.

Mad-Croc Racing on testannut Sisua kesän aikana Kemoran moottoriradalla Vetelissä. Mäkisen autossa on Suomessa rakennettu ja viritetty Cumminsin 11-litrainen kilpamoottori sekä Suomessa suunniteltu ja ohjelmoitu moottorin ohjauksesta vastaava ECU-yksikkö. Moottorin teho on noin 1 150 hevosvoimaa ja sen suurin vääntömomentti noin lähes 5 000 Nm.

Viikonlopun ohjelmassa on neljä kilpailustarttia, joissa lähtöviivalle asettuu 18 kilpakuorma-autoa.

- Olen kilpaillut Jaramassa viimeksi ratakuorma-autojen EM-sarjassa vuonna 2013. Kahta vuotta aiemmin voitin samassa paikassa EM-lähdön ja ajoi toisessa startissa toiseksi. Hyviä muistoja, Mäkinen kertoo tiedotteessaan.

Tulevista vastustajista ja niiden vauhdista suomalaistiimillä ei ole mitään ennakkokäsitystä.

- Meillä kalusto pitäisi olla iskussa. Espanjan sarjan vauhdista ei ole mitään käsitystä, mutta kyllä Sisulla pitäisi viiden sekunnin erolla paalulle ajaa, Mäkinen hymyilee.

- Espanjassa pääsemme ajamaan paljon. Viikonlopun ohjelmassa on kahdet harjoitukset, kahdet aika-ajot ja neljä kisaa. Pääsemme mittamaan Sisun vauhtia kunnolla muun muassa lajimme EM-kärkeä vastaan, joka kilpailee omat kisansa samalla radalla. Kun ajojaksoja on paljon, niin pääsemme testaamaan eri juttua useaakin eri kertaan.

- Pidetään lippu korkealla. Viimeksi kun ajoin Espanjassa palkinnoille, heillä ei ollut Suomen lippua eikä meidän kansallislauluamme. Otimme tällä kertaa varmuuden vuoksi molemmat mukaamme, Mäkinen sanoo.

Tapahtumat ratakuorma-autojen Espanjan Jaraman osakilpailussa käynnistyvät lauantaina aamupäivällä vapailla harjoituksilla ja aika-ajoilla. Ensimmäinen 25 minuutin/10 kierroksen pituinen startti käynnistyy klo 15:10 ja päivän toinen startti klo 17:30 Suomen aikaa. Kilpailut jatkuvat sunnuntaina. Vapaiden harjoitusten ja aika-ajon jälkeen viikonlopun kolmas startti lähetetään liikkeelle klo 15:15 ja neljäs klo 17:30 Suomen aikaa. Jokainen neljästä kilpailusta on nähtävissä suorana sarjan Facebook-sivustolla osoitteessa truckracing.es.

Lähde: Mika Mäkisen tiedote
Kuva: Marko Mäkinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!