Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Varikon läpiajorangaistus katkaisi suomalaiskuskin kovan takaa-ajon: ”Oli pakko ajaa kaverin ohi”

4.10.2021 - 12:55:00


GRX Mad-Croc Truck Racingin Mika Mäkinen ajoi Sisulla kaksi palkintopallisijaa ratakuorma-autojen Espanjan mestaruussarjan osakilpailuissa Jaramassa.

Maan kansallisen ratasarjan osakilpailuihin ilmoittautunut Mäkinen huomasi paikan päällä ajavansa kansallisen sarjan sijasta EUR-luokassa, toki kansallisen luokan lähdöissä, koska samoissa starteissa kilpaili myös EM-sarjan autoja.

Viikonlopun ensimmäisessä startissa Mäkinen sijoittui värikkäiden vaiheiden jälkeen kolmanneksi ja käännetyssä lähtöjärjestyksessä ajetussa toisessa startissa ruudusta 15 hienosti neljänneksi. Viikonlopun kolmas ja neljäs startti ajettiin sateessa. Märällä ja varsin öljyisellä radalla Mäkinen ajoi hyvän taistelun jälkeen hienosti toiseksi.

Viikonlopun viimeiseen lähtöön startattiin taas käännetyssä lähtöjärjestyksessä ja siinä Mäkinen nousi ruudusta 15 varikon läpiajorangaistuksenkin jälkeen kelvolliselle kuudennelle sijalle.

- Mukavaa oli pitkästä aikaa. Tässä on kulunut jo lähes kaksi vuotta edellisestä kunnollisesta kilpailuviikonlopusta. Murheitakin oli. Ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa moottorista hajosi suutin ja meillä jäi harjoituskierrokset todella vähiin. Lauantaille kokeilimme toisenlaista turboahdinta. Se ei ollut onnistunut kokeilu ja emme pystyneet enää palaamaan vanhaan, koska aikaa olisi ollut vähän ja turbo oli tulikuuma. Sunnuntaiksi vaihdoimme vanhan turbon takaisin, mutta sitten edessä olikin vesikeli.

- Aika-ajossa pääsin ajamaan yhden kierroksen ennen kun edessä ajaneesta autosta lensivät öljyt pihalle. Parempaakin tuuria olisi voinut olla, mutta hyvä näin. Meille todellisuus automme suorituskyvystä ei oikein selvinnyt, kun emme päässeet ajamaan toimivalla autolla muutostemme jälkeen kuivalla radalla ainoatakaan kierrosta, Mäkinen kertoi.

Ohitus keltaisten lippujen vaikutusalueella ja siitä seurannut varikon läpiajorangaistus katkaisi viikonlopun viimeisessä lähdössä hyvän takaa-ajon.

- Kierroksella ohitettavalle näytettiin sinistä lippua ja kaveri käytännössä pysähtyi eteeni, ja oli pakko ajaa ohi. Espanjan kansallisen ratasarjan autoille vauhtimme riitti hyvin, mutta parin EM-sarjan MAN-ratakuorma-auton kanssa sai Sisulla ajaa tosissaan kilpaa.

- Toki tuli aika nopeasti huomattua, että emme olleet ajaneet Jaramassa kahdeksaan vuoteen kilpaa. Kyllä tässäkin lajissa on monta moneksi. Pärjätäkseen auton pitäisi olla jokaiseen lähtöön valmis, eikä suuria muutoksia saisi tehdä. Tämä oli meille samalla testireissu, josta saimme taas tärkeää tietoa.

Tulevan kauden suunnitelmat ovat Mäkisellä vielä avoinna.

- Kun ajat tästä helpottavat niin toki kansainväliset sarjat kiinnostavat. Mutta tässä vaiheessa en osaa sanoa ensi vuodesta vielä yhtään mitään, Mäkinen päättää.

Espanjassa nähtiin myös toinen suomalaiskuljettaja, kun Mercedes-Benz Axorilla kilpaileva Sami Ojanen ajoi neljässä osakilpailussa sijat 4-6-5-5.

Lähde: Tiedote. Kuva: GRX Mad-Croc Truck Racing


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!