Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Grönholm takaa-ajajana Belgian MM-osakilpailuun: ”Olemme osoittaneet pystyvämme taistelemaan voitoista”

5.10.2021 - 14:25:00


Rallicrossin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna legendaarisella Span moottoriradalla Belgiassa. GRX-SET World RX Teamin Niclas Grönholm tavoittelee MM-sarjan kuudennessa osakilpailussa samanlaista menestystä kuin sarjan kahdessa edellisessä osakilpailussa Latviassa, jossa suomalaiskuljettaja nousi voiton ja kakkossijansa myötä taistelemaan sarjan mestaruudesta.

Grönholm on MM-sarjan yhteispisteissä viiden ajetun osakilpailun jälkeen neljäntenä. Grönholm joutui semifinaaliin päättyneen kauden avausosakilpailun jälkeen takaa-ajajan rooliin.

Hyvä työ ja ajosuoritukset ovat tuottaneet tulosta. MM-kärki ajaa edelleen 23 pisteen päässä, mutta kakkossija siintelee ainoastaan kuuden pisteen päässä.

GRX-SET World RX Teamiltä löytyy Span radasta kahden vuoden takaa kokemusta vaikka Grönholm matkaa kuulun radan rallicrossareenalle ensimmäistä kertaa.

- Spassa ajettiin ensimmäinen rallicrosskisa vuonna 2019, mutta en osallistunut siihen kilpailuun silloin ja viime vuonna tapahtuma peruttiin. Uusi rata minulle, kuten myös Johanille (Kristoffersson). Muut sarjan nykykuljettajista kilpailivat siellä kaksi vuotta sitten. GRX:lle silloinen kisa oli hyvä: Joni Wiman ajoi voittoon ja Timur Timerzianov oli kolmas.

Grönholm matkaa Belgiaan hyvillä mielin. Takana on kaksi erittäin vahvaa suoritusta sarjan edellisistä osakilpailuista Latviasta. Kärkipaikan tavoittelu vaatii onnistumista myös Belgiasta.

- Uskon, että Span rata sopii meille. Tiimillämme on jonkin verran tietoa kerättynä valmiina. Kysymyksessä on lyhyt rata, eikä se sisällä mitään todella vaikeita paikkoja. Erot ovat pieniä, joten kaiken pitää olla kunnossa ja jossain sitä eroa muihin pitää yrittää ajaa. Ehjää suorittamista. Katsotaan, miten asiat lähtevät rullaamaan.

- Latviassa osoitimme pystyvämme taistelemaan voitoista. Kun on pari hyvää tulosta alla niin onhan se keskimäärin mukavampaa lähteä kisoihin. Toki kärkipaikkaan on vielä matkaa, mutta tässä on vielä kisoja jäljellä ja ei se takaa-ajon onnistuminen mahdotonta ole. Belgiaan lähdemme hakemaan samanlaista suoritusta kuin Latviassa, Grönholm summaa.

Belgian MM-osakilpailu Spassa alkaa lauantaina vapailla harjoituksilla ja kaksilla alkuerillä. Sunnuntaina ovat vuorossa kaksi viimeistä alkuerää, semifinaalit ja finaali. World RX -luokan finaalivaihe käynnistyy alkuillasta klo 19 Suomen aikaa.

Lähde: Tiedote. Kuva: GRX/Jan Kåre Rafoss


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!