Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

DTM Trophy: Finaaliviikonloppu jäi Salosella yhteen kierrokseen

10.10.2021 - 18:20:00


CVPG-tallin Mercedes-AMG GT4:lla Saksan vakioautojen DTM Trophy-sarjassa kilpaileva Matias Salosen, 18, epäonni jatkui kauden viimeiseen kilpailuviikonloppuun asti. Suomalaiskuljettajan kilpailukierrokset Saksan Norisringillä jäivät ainoastaan yhteen, kun lauantaina ajetun viikonlopun ensimmäisen osakilpailun toisella kierroksella kanssakilpailija ajoi radan tiukassa vasemmalle kääntyvässä neulansilmämutkassa päin Salosen Mercedeksen vasenta eturengasta. Osuma rikkoi käytännössä koko auton etupään ja Salonen joutui keskeyttämään.

Salosen CV Performance Group-talli teki pitkään korjaustöitä, mutta autoa ei saatu valmiiksi sunnuntain aika-ajoon ja myös viikonlopun toinen osakilpailu jäi ajamatta. Pettymys oli suuri.

- Eturenkaani oli mutkassa käännettynä niin paljon vasemmalle kuin ne kääntyivät ja siten rengas oli pyöräkotelosta ulkona. Kaveri ajoi suoraa päin vasenta eturengastani, osuma hajotti vanteen ja samalla se rikkoi tukivarret, raidetangon, koko pyörän tuennan. Lisäksi ohjausakseli vaurioitui kuten myös auton moottorin jäähdytysjärjestelmä.

- Osia oli niin paljon vaihdettavana, että autoni ei valmistunut kauden viimeiseen lähtöön. Aika haikeaa oli lopettaa kausi näin. Ajaa olisin halunnut ehdottomasti. Palkintopallille olisi vauhtia löytynyt ja meillä oli hyvä vauhti myös täällä, mutta sinne asti ei päästy ja nyt kävi näin, Salonen totesi Norisringin varikolla.

Salonen siirtyi tänä vuonna kilpa-autojen puolelle kartingista. Debyyttikauden parhaaksi tulokseksi kirjattiin hieno viides sija Monzasta Italiassa. Sarjan yhteispisteissä Salonen sijoittui 28 kilpailijan joukossa jaetulle sijalle 11. Mestariksi kruunattiin britti Ben Green.

- Onnistunut kausi siinä mielessä, että olin autopuolella tulokaskuljettaja. Kaikki oli uutta ratoja myöten. Tämä oli lisäksi kovatasoinen sarja, jossa kilpaili kokeneita ja menestyneitä GT-kuljettajia. Omaan vauhtiini olen tyytyväinen. Pysyin usealla radalla haastamaan kokeneen kaartin ja sain kauden aikana todella paljon kokemusta.

- Tulevan kauden suunnitelmat ovat vielä täysin auki. Toivottavasti urani jatkuu kansainvälisessä ja kovatasoisessa GT-sarjassa, jossa on tasokasta kilvanajoa. Emme ole tiimimme kanssa puhuneet tulevasta vielä mitään. Nykyinen tiimini toimi hienosti. Jos saamme heiltä hyvän tarjouksen niin jatkamme todennäköisesti heidän kanssaan, Salonen toteaa.

Lähde: Tiedote. Kuva: CV Performancegroup


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!