Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Grönholm työnnettiin Span finaalista ulos

10.10.2021 - 21:12:00


GRX-SET World RX Teamin Niclas Grönholm koki kovia rallicrossin kauden kuudennessa MM-osakilpailussa Belgian Spassa. Suomalaiskuljettaja työnnettiin semifinaalin lähtökiihdytyksessä ulos ajolinjalta ja samalla ulos päivän finaalista.

GRX-SET World RX Teamin Niclas Grönholm kohtelu Spassa jätti jossitteluille sijaa. Eilen kahdessa ensimmäisessä alkuerässä Grönholm ensin työnnettiin Johan Kristofferssonin toimesta ulos radalta ja toisessa alkuerässä Timmy Hansenin toimesta surutta päin betoniaitaa, josta seurasi keskeytys.

Tänään Grönholm voitti kolmannet alkuerät ja oli neljänsissä toinen. Päivän toiseen semifinaaliin Grönholm starttasi Kristofferssonin rinnalta eturivistä. Suomalaiskuljettaja sai hyvä startin ja oli melkein autonmitan edellä, kunnes Kristoffersson painoi autollaan Grönholmin ulos ajolinjalta ja lähdön viimeiseksi. Viimeisten neljän kierroksena aikana Grönholm pystyi nousemaan lähdössä neljänneksi, joka merkitsi ensimmäisen putoajan kohtaloa finaalista.

- Tänään meillä oli hyvä vauhti ja startit onnistuivat hyvin koko viikonlopun. Hyvä päivä semifinaaleihin asti. Se, että mitä tässä lajissa saa oikeasti tehdä, vähän haiskahtaa koko homma. Semifinaalissa Johan (Kristoffersson) työnsi koko suoran ja jarrutuksessa sitten törmäsi ensi autoni taka- ja perään etupyörääni niin, että ohjauspyörä lähti käsistäni. Vaikeaa oli sitten kuudennelta paikalta enää kolmen joukkoon nousta, Grönholm summasi.

Span rallicrossrata oli kokenut suuria ja yllättäviäkin muutoksia.

- Radalta puuttui soraosuus kokonaan. Ne harvat tämän radan ohituspaikat oli otettu asfaltoinnilla pois. Se oli yllätys kaikille. Siksi kaikki kaikki tapahtumat tapahtuivat lähtösuoralla tai radan ensimmäisessä mutkassa.

Grönholm muistuttaa, että ensi viikonloppuna Portugalin Montalegressä on uusi mahdollisuus ajaa MM-sarjan pistekärkeä kiinni.

- Portugaliin on aina ollut hauska matkustaa. Meitä odottaa perillä hieno rata, ja se tässä on kivaa, että pääsee tällaisen asfalttiradan jälkeen ajamaan heti perään kunnon rallicrossradalle.

Epäonnestaan huolimatta Grönholm jatkaa MM-sarjan yhteispisteissä neljäntenä.

- Tallikaverini (Krisztian Szabo) auttoi vähän, ajamalla uransa ensimmäisen palkintopallisijansa (kolmas) täällä. Piste-eroa kärkeen tuli lisää, mutta emme me periksi anna. Portugalissa uusi yritys, Grönholm muistuttaa.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote. Kuva: Toni Ollikainen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!