Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Jesse Kallio varmisti rallicrossin RX2e-luokan kakkossijan Belgiassa

10.10.2021 - 23:10:00


Tuusulalainen Jesse Kallio sijoittui täyssähköautoilla kilpailtavassa RX2e-luokan neljännessä osakilpailussa Belgian Spassa toiseksi. Sarjasta on vielä yksi osakilpailu ajamatta, mutta jo nyt Kallion tulos tietää sarjasta varmaa kakkossijaa.

Kallio ajoi neljässä alkuerässä yhden voiton ja kolme kakkossijaa. Semifinaaliin suomalaiskuljettaja starttasi paalupaikalta ja voitti. Päivän finaalissa Kalliota odotti myös paalupaikka.

Suomalaiskuljettaja sai hyvän startin, mutta auton liikkeellelähdön jälkeen jotain tapahtui ja vauhti hyytyi hetkeksi. Viereltä startannut Belgian Guillaume De Ridder nousi kärkeen ja piti Kallion hänen hyvistä ohitusyrityksistään huolimatta paikkansa ruutulipulle.

- Meinasi mennä loppuun asti hyvin, mutta ei ihan. Sain hyvä startin, mutta sitten tapahtui jotain. Starttiin tämä kisa tällä kertaa ratkesi. Autoni pyörät eivät lyöneet sillä tavalla tyhjää kuin niiden olisi pitänyt. Autoni puutui ja kaveri viereltä karkasi keulille. En tiedä, oliko autoni starttiasetuksissa sitten jotain väärin.

- Mutta hyvä viikonloppu minulta. Vain voitto tyydyttää, mutta tällä radalla oli vaikeaa päästä ohi. Myös kaveri edessäni ajoi hyvin ja virheittä, joten kaikki keinot oli pakko yrittää, mutta ei tällä kertaa. Palkintopallisijakin oli tänään hyvä vaihtoehto, Kallio muistutti Span varikolta.

Luokan yhteispisteissä Kallio ja De Ridder nousivat muilta tavoittamattomiin. Kun sarjasta on enää yksi osakilpailu ajamatta, belgialaiskuljettaja johtaa RX2e-luokkaa yhdeksän pisteen erolla suomalaiskuljettajaan. Tulos tietää jo nyt Kalliolle sarjasta varmaa kakkossijaa.

- Hieno fiilis siitä, että olen ensimmäisenä suomalaiskuljettajana yltänyt rallicrossin täyssähköautojen sarjan yhteispisteissä palkintopallille ja vähintään toiseksi. Hieno suoritus ja siihen voin olla tyytyväinen, mutta vielä olisi yksi kisa jäljellä ja mahdollisuudet nousta se yksi sija ylöspäin, Kallio muistuttaa.

Lähde: Tiedote. Kuva: Jakub Nitka


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!