Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomalaistalli pitkästä aikaa pisteille pikkuformuloissa

11.10.2021 - 13:50:00


Italian Mugellossa ajetussa Formula Regional by Alpine Euroopan mestaruussarjan toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu keräsi ennätykselliset 36 kilpailijaa mittaamaan paremmuudestaan tämän hetken yhdessä kovatasoisimmassa ns. pikkuformuloiden kansainvälisessä kilpasarjassa. Suomalaistalli KIC Motorsport pääsi myös pisteille pitkästä aikaa.

Kolmatta vuotta Euroopan radoilla kilpaileva suomalaistiimi KIC Motorsport lähti hallitsevan sarjamestari, brasilialaisen Gianluca Petecofin, saksalaisen Nico Göhlerin ja sveitsiläisen Jasin Feratin kanssa katkaisemaan kuusi osakilpailua kestänyttä pisteetöntä putkeaan.

Kaksi viikkoa sitten Espanjan Valenciassa ajetussa edellisessä kilpailuviikonlopussa Petecof oli 11. nopein ja siten jäi niukasti pistesijojen ulkopuolelle. Nyt Mugellossa hän pystyi kahdessa 30 minuutin mittaisessa kilpailussa parantamaan ja toi KIC Motorsportille yhteensä viisi sarjapistettä. Petecofin lauantaisen kahdeksannen ja sunnuntaisen kymmenennen sijan lisäksi KIC Motorsportin Nico Göhler sijoittui sunnuntain kilpailussa sijalle 26 ja Jasin Ferati sijalle 30. Lauantaisessa kilpailussa Göhler joutui kanssakilpailijan kolaamaksi ja Feratin kilpailu päättyi kovavauhtiseen spinnaukseen.

- Gianluca Petecof näytti mestarillista osaamistaan, kun hän lauantaina 16. lähtöruudusta teki upeita ohituksia nousten sijalle 8. Sunnuntaina hän jatkoi samanlaisia suorituksiaan nousten 14. lähtöruudusta kymmeneksi. Hienoa oli myös nähdä kuinka niin Göhler kuin Ferati pystyivät sunnuntaisessa kilpailussa nousemaan viiden sijan verran, tiimipäällikkö Peter Flythström kertoo tallin tiedotteessa.

Mugellon osakilpailuviikonlopun tähti oli virolainen Paul Aron, joka voitti molemmat osakilpailut ja nousi taisteluun sarjan hopeasijasta ranskalaista Hadrien Davidia vastaan. Samalla myös sveitsiläinen Gregoire Saucy varmisti sarjan mestaruuden, vaikka ajamatta on vielä yksi italialainen osakilpailuviikonloppu.

Lähde: KIC Motorsportin tiedote
Kuva: Dutch Photo Agency


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!