Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomalaiskuljettaja teki puolessa vuodessa huiman harppauksen GT-auton ratissa: ”Enemmän kuin osattiin toivoa”

12.10.2021 - 14:45:00


Kuluneella kilpailukaudella yhteensä kymmenen GT World Challenge EM-sarjan osakilpailuviikonloppua urakoinut espoolainen Konsta Lappalainen paketoi Espanjan Barcelonan kilparadalla nousujohteisen debyyttivuotensa.

Maineikkaan sveitsiläisen Emil Frey Racingin Lamborghini Huracan GT3 EVO-autolla yleiskilpailun kuudenneksi nopeimman suorituksen brittiläisen Jack Aitkenin ja ranskalaisen Arthur Rougierin kanssa ajanut Lappalainen hykerteli tyytyväisyyttään 45 muun GT3-autokunnan joukossa.

- Ajettiin aika-ajoissa yleiskilpailun kahdeksas lähtöruutu, josta sitten kolmituntisen kilpailun aika noustiin viidennelle sijalle. Lopulta kuudes sija tässä erittäin kovatasoisen sarjan finaalikilpailussa oli enemmän kuin osattiin toivoa, Lappalainen kiteyttää.

- Ajoin ensimmäisen tunnin, jonka aikana pääsin nousemaan yhden sijoituksen. Sitten Rougier jatkoi samanlaista suorittamista ja nosti meidät kuudenneksi. Lisäksi viimeisen tunnin aikana Jack Aitken nosti meidät viidenneksi, kunnes lopussa taipui yhden sija verran. Näin saatiin todella upea kilpailukauden päätös, kun huomioidaan myös se, että kaksi kuukautta sitten SPA-Francorchampsin isossa kolarissa Aitkenilta murtui luita eikä hän siten ennen tätä viikonloppua ollut ajanut metriäkään sairaslomansa jälkeen, Lappalainen jatkaa.

Kokonaisuudessaan suomalaiskuljettajan uran ensimmäinen GT-autojen kilpailukausi oli huikea: puoli vuotta sitten sarjan ensimmäisessä kilpailussa hän tutustui kilpailutoimintaan ja nyt kymmenen osakilpailuviikonlopun kokemuksella taistelee jo GT3-autojen huippusarjan kärkisijoista.

Lappalainen kertoo kauden kohokohdan olleen kaksi viikkoa sitten Espanjan Valenciassa, kun kova työ tuotti hedelmää ja hän juhlisti uransa ensimmäistä GT World Challengen palkintokorokesijoitusta.

- Kilpailukausi 2021 on ollut erittäin kehittävä; puoli vuotta sitten lähdin kilpailukauteen ilman mitään odotuksia ja nyt tuloksekkaan tiimityöskentelyn seurauksena ollaan saavutettu kaikki ne tavoitteet mitä ikinä osattiin GT-autojen debyyttivuodeltani odottaa. Nälkä kasvaa syödessä ja nyt kun olen taustatiimini kanssa saanut huomata, että meillä on kaikki mahdollisuudet ajaa GT-ratasarjojen mestaruuksista niin tästä on hyvä jatkaa kohti kilpailukautta 2023. Katsotaan mitä tulevaisuus sitten tuo tullessaan.

Lähde: Tiedote. Kuva: Emil Frey Racing


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!