COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n Törmänen tyrmäsi tuomaritoiminnan: "Nuorten MM-finaali noussut päähän"

11.1.2017 - 21:30:45


Helsingin IFK nappasi keskiviikkona jääkiekon SM-liigassa komean 4-1-voiton Oulun Kärpistä. Ottelu oli kotijoukkueen selvästi kauden paras esitys.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen oli luonnollisesti tyytyväinen pelin jälkeen.

- Kärpät tuli heti hyvin alussa. Ihan heti ei saatu konetta käyntiin. Sen jälkeen parannettiin ja toinen erä oli ehkä kauden parasta. Pari jäähyä siinä tuli, mutta silti vain ihan muutama veto vastustajalle. Hyvää tohinaa meiltä. Kolmannessa erässä sitten vain jatkettiin siitä. Vahva voitto, Törmänen sanoi ottelun jälkeen Sport Contentille.

HIFK esitti keskiviikkona sellaisia otteita, joita mestarisuosikilta on jo pitkään odotettu.

- Oli se hyvä joo. Alku ei ollut ihan sitä vielä, mutta oli vahva esitys kyllä. Tasaisesti pelasi neljä ketjua vahvasti. Ylivoimalla jäi vielä parannettavaa, mutta sielläkin oli nyt hyviä aihioita. Neljä ketjua saatiin leveällä rintamalla. Niiden kanssa on ollut tekemistä. Se helpottaa, ei auta kuin jatkaa. Vastus kovenee, Törmänen linjasi tyytyväisenä.

HIFK:n hahmo oli keskiviikkona Juhamatti Aaltonen, joka iski tehot 2+1. Törmänen kehui tähtipelaajaansa.

- Nämä ovat hänelle aina isoja pelejä Kärppiä vastaan, kun on tuttuja miehiä kopissa. Molemmat maalit olivat upeita taidonnäytteitä. Toinen varsinkin, Törmänen kehui.

Törmänen pettyi HIFK:n ensimmäiseen erään, mutta myös tuomarityöskentely aiheutti ihmetystä keskiviikkona. Päätuomarikaksikko Jari Levonen-Anssi Salonen ei onnistunut keskiviikkona.

HIFK sai ajassa 40.00 erikoisen joukkuerangaistuksen. Hallissa tähän ei syytä kuulutettu, mutta Törmänen sen paljasti ottelun jälkeen.

- Se tuli siitä, kun joku huusi sinne (Anssi) Saloselle, että sulla on näköjään noussut hattuun, kun olet päässyt nuorten MM-finaalia viheltämään. Kerran siitä nyt kakkonen räpättiin, niin sehän taisi todistaa sen, Törmänen hymähti.

Myös kokonaisuutena ottelun tuomarilinja ihmetytti. Rangaistuksia jaettiin kovin heppoisesti, eikä linja pitänyt täyttä peliä.

- Näin on. Onhan se monelle nuorelle maajoukkuepelaajallekin iso juttu, kun pääsee sinne. Sitten luullaan, että ollaan pelaajia, kun tullaan takaisin. Ehkä tässä kävi sitten samalla tavalla tuolla puolella, Törmänen kritisoi.

- Kevyesti meni. Jos mietitään, miten paljon esimerkiksi Juhista (Juhamatti Aaltonen) pidettiin kiinni ja myös Mikael Johanssonia. Eivät pystyneet silti mitään. Yksi meni omiin, mutta varsinkin toisessa erässä oli vahvoja alivoimapelaamisia, Törmänen sanoi.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!