COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Juhamatti Aaltonen ahmi minuutteja ja maaleja - "Saattoi mulla jotain tietoa olla"

11.1.2017 - 21:59:26


HIFK:n vahvat otteet jääkiekon SM-liigassa jatkuivat keskiviikkona, kun joukkue nappasi jo kolmannen perättäisen voittonsa.

Kärpät kaatui numeroin 4-1. Ottelu oli kauden parasta HIFK:ta ja parhaan pelinsä pelasi myös kesän tähtihankinta Juhamatti Aaltonen. Aaltonen upotti entisen seuransa lähes yksin, kun hän nakutti tehopisteet 2+1.

- Joukkueena meillä on ollut vaikeitakin hetkiä. Nyt tuntui hyvälle ja maalit tietysti antaa aina lisäpotkua, Aaltonen sanoi ottelun jälkeen.

Aaltonen on pelannut tällä kaudella neljä ottelua Kärppiä vastaan ja nakuttanut näissä kohtaamisissa peräti tehot 4+4. Kärpissä pelaa Aaltoselle monta tuttua pelikaveria, kuten Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä.

- Ei me nyt päivittäin viestejä vaihdella, mutta kiva aina nähdä jätkiä. Totta kai se on näytönpaikka aina Kärppiä vastaan. Se on kova joukkue ja sitä aina haluaa näyttää, että pystyy pelaamaan heitä vastaan hyvin. Ehkä on vähän ollut tuuriakin, että on napsunut noin hyvin, Aaltonen vähätteli.

Juhamatti Aaltonen tunnetaan pelaajana, joka ei välttämättä joka ilta loista, mutta sitten kun hän loistaa, on jälki jäätävää. Lienee oikein todeta, että Aaltonen pelaisi kaukana Suomen kaukaloista, jos joka ilta "napsuisi".

- Niin. Sano sinä, jos tiedät. En minä tiedä. Sitä yritetään joka ilta taistella sen eteen, että joka ilta pystyisi samaan, Aaltonen hymyili.

Aaltonen pelasi toisessa erässä pitkän, lähes kaksi ja puoli minuuttia pitkän vaihdon. Se kertoi ainakin siitä, että pelihalut ovat valtavat.

- Mulla oli siinä hyvä flow päällä, niin ajattelin, että miksi sitä lähteä vaihtoon, kun nekin ovat väsyneitä. Sitten huomasin, että porukka alkaa vaihtumaan, niin oli itsekin pakko mennä vaihtoon. Joukkuepelihän tämä kuitenkin on, Aaltonen naureskeli.

Aaltosen maalit tulivat keskiviikkona molemmat samaan paikkaan: maalivahti Jussi Rynnäksen vartioiman maalin hanskakäden yläkulmaan. Oliko vanhan pelikaverin heikkoudet tiedossa?

- No, saattoi mulla jotakin tietoa olla, että siellä saattaisi tilaa olla. Molemmissa maaleissa oli aika paljon aikaa ja sai katella rauhassa. Sinne nyt jäi tilaa ja hyvä, että meni sisään, Aaltonen totesi maaleistaan.

Molemmat osumat olivat maalintekijän maaleja. Aaltonen malttoi mielensä.

- Ehkä mä vähän hidastelin sitäkin, että pääsin itse lähemmäs. Mutta kyllä niiden pakit ehkä vähän teki siinä maskia, että siihen etukulmaan jäi tilaa.

Aaltonen ja Kärppä-vahti Jussi Rynnäs vaihtoivat ottelun jälkeen kuulumisia. Aaltonen ei osumistaan kuitenkaan kuittaillut.

- Ei siinä mitään. Tsempit heitettiin. "Rynkky" on hyvä äijä. Pelattiin vuosia yhdessä ja oli loistava maalivahti ja on sitä vieläkin. Nyt on vaan mulla käynyt tuuri Rynkkyä vastaan, mutta se ei kyllä tee hänestä mitenkään huonompaa maalivahtia, Aaltonen lähetti terveiset entiselle pelikaverilleen.

Aaltonen suorastaan lensi kaukalossa keskiviikkona. Itseluottamus näkyi etenkin illan toisessa maalissa: HIFK:n muu viisikko lähti vaihtoon, mutta Aaltonen jäi kentälle ja iski maalin.

- Mä tiesin, että äijät lähtee vaihtamaan ja kiekko ei ole niin kaukana. Tiesin, että saan siinä kelattua vauhdin ja pääsee hyvällä vauhdilla alueelle. Nuo on hyviä iskun paikkoja. Siinä oli ollut juuri pitkä pyöritys ja tiesin, että suurin osa lähtee vaihtoon ja sen voisi käyttää hyväkseen.

Kärpät otti lopussa maalivahdin pois. Se kostautui, sillä Corey Elkins iski tyhjään maaliin loppulukemiksi 4-1. Aaltonen seisoi tiiviisti vaihtoaitiossa ja näki selvästi, että hänellä olisi ollut vielä nälkää mennä viimeistelemään hattutemppu.

- Totta kai! Mutta mulla ei ole paljoa noita alivoimasekuntteja kertynyt tällä kaudella. Eikä voi edes puhua minuuteista, vaan juurikin sekunneista. Hyvä, että voitettiin. Kyllä nämäkin riittää, Aaltonen päätti.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!