KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tappara näkee yhden uhkakuvan Ilves-paikallissarjassa - "Se täytyy myöntää"

20.3.2017 - 13:01:12


Tampereella saadaan nauttia pian todellista jääkiekkoherkkua, kun hallitseva mestari Tappara kohtaa SM-liigan puolivälieräsarjassa paikallisvastustaja Ilveksen.

Ilves selvitti tiensä puolivälieriin kaatamalla Ässät säälipudotuspeleissä. Ilves on Tapparaa helpommassa asetelmassa, sillä joukkue on jo kautensa pelastanut, kun taas Tapparalle kaikki muu paitsi mestaruus olisi pettymys. Tapparaa pidetään sarjassa selvänä suosikkina. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola syttyy Ilveksen kohtaamiseen.

- Ilves on erittäin hyvä kiekkojoukkue ja hyvin valmennettu. He pelaavat hyvää ja tiivistä viisikkopeliä, mutta silti heillä on huippuyksilöitä mukana. Mikäs sen hienompaa, että päästään heti ensimmäisellä kierroksella tosijuttujen ääreen ja huippujoukkue vastassa, Tapola kertoi Sport Contentille sunnuntain pudotuspeli-infossa.

Tappara ja Ilves ovat edellisen kerran kohdanneet pudotuspeleissä peräti 16 vuotta sitten. Vuosi oli 2001 ja Tappara jyräsi tuolloin välierävaiheessa pelatussa sarjassa 3-0-voitoin SM-liigan finaaliin. Harvinainen herkku nostaa Tampereen kertaheitolla koko valtakunnan kaapin päälle.

- Kyllä Tampereella nyt joka aamu aloitetaan sillä, että ihmiset käy läpi tulevaa ja mennyttä. Mikäs sen hienompaa. Urheilussa parasta on juuri se, että se herättää tunteita ja tämä meidän sarja tulee niitä varmasti herättämään, Tapola maiskutteli.

Tappara on paikallissarjassa kiistaton suosikki, käänteli asetelmaa sitten miten päin tahansa. Yksi iso haaste - jopa uhkakuva - hallitsevalla Suomen mestarilla kuitenkin on. Tappara varmisti runkosarjan voittoonsa jo hyvissä ajoin ja Kirvesrinnat ovat pelanneet täysin panoksettomia pelejä jo viikkokausia. Tapola myöntää, että tässä asetelmassa piilee vaara.

- Ei ne helppoja pelejä olleet, se täytyy myöntää. Kyllä siinä vähän hakemista oli pelaajilla ja varmasti kaikilla meillä, että missä se fokus on ja mitä me haetaan. Onneksi ne pelit ovat nyt ohi. Jos omaa valmennusuraa ajattelee, niin ne olivat ehkä vaikeimmat pelit. Nyt päästään sitten tosipaikan ääreen. Toivottavasti ne pelit eivät vieneet meitä kuitenkaan liian kauas siitä, mikä on oleellista, Tapola mietti.

Tappara on käyttänyt viime viikot laadukkaaseen harjoitteluun ja lepäämiseen.

- Nyt ollaan pyritty harjoittelemaan ja lepäämään. Onhan tämä vähän niin ollut, että odottavan aika on pitkä. Olisi haluttu ruveta jo pelaamaan, mutta ohjelma on mikä se on ja hyvä juttu on nyt se, että H-hetki lähestyy, eikä meidän enää kauaa tarvitse pyöritellä peukaloita, Tapola kertoo.

Tappara oli voittanut edellisen kerran runkosarjan 15 vuotta sitten. Viime vuonna joukkue oli kolmas runkosarjassa ja voitti mestaruuden. Tapola ei anna runkosarjan voitolle liian isoa merkitystä.

- Ei me koettu sitä viime vuonnakaan niin, että sillä olisi ollut jotain merkitystä, että olimme kolmansia. Eikä sillä sitten ollutkaan. Runkosarjassa on tarkoitus kerätä pisteitä ja jos sen voittaa, niin saa tuollaisen pokaalin. Mutta ei sillä enää ole mitään merkitystä. Nyt kaikki joukkueet lähtevät samalta viivalta. Runkosarjassa pelataan siitä, että saadaan pisteitä ja joku sijoitus. Sitten kun se panos on poissa, niin kyllähän niistä peleistä tietty tarkoitus häviää, Tapola linjaa.

Tapparalla ei ole kuitenkaan vaikeuksia syttyä pelaamaan, kun vastaan tulee paikallisvastustaja.

- Ei. Sehän tämän lajin haaste onkin, että pystyy pitämään sen tunteen ja viisauden samassa paketissa. Se on hienoin asia ja se erottelee pelaajia paljon. Se ei riitä, että on silmät ulkona päästä, jos viisaus lähtee pois. Mutta toisaalta pelkällä viisaudellakaan ei pärjää ja se on tässä oleellista, Tapola sanoo.

Ilves joutui pelaamaan vielä lauantaina Ässiä vastaan, kun "säälisarja" venyi ratkaisevaan kolmanteen otteluun. Tapolan mielestä tällä asialla ei ole kuitenkaan mitään väliä.

- Ei se vaikuta. Ei keväällä kukaan mitään väsymystä tunne. Lauantaista tuli kuitenkin kaksi välipäivää. Se on ihan normaali pudotuspelisarja, ei se tule vaikuttamaan, Tapola painotti.

Tappara ja Ilves aloittavat puolivälieränsä huomenna tiistaina. Varsinaista kotietua sarjassa ei samana pysyvän hallin ja kaupungin vuoksi ole, mutta Tappara on ensimmäisessä kohtaamisessa nimellisesti kotijoukkue. Yksi asia on jo tässä vaiheessa varmaa: Tapparan ja Ilveksen paikallissarja on SM-liigalle parasta mainosta vuosikausiin.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!