KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ilves hurjassa nosteessa - "En mä sitä jätkille ääneen sanonut"

20.3.2017 - 13:30:31


Jääkiekon SM-liigassa saadaan nauttia harvinaisesta herkusta 16 vuoden tauon jälkeen, kun Tappara ja Ilves kohtaavat puolivälieräsarjassa.

Asetelmat ottelusarjaan ovat selvät: Tappara lähtee runkosarjan voittajana suosikkina, kun taas Ilves yrittää horjuttaa mestarisuosikkia paineettomassa tilassa. Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi on innoissaan haasteesta.

- Kyllä se oli Tampereelle hyvin ajoitettu, että juuri nyt tulee tällainen sarja. Tappara on vahvassa vedossa ja meidän puolelle tämä tekee yleisölle hyvää. Oikein ajoitettu, sanotaan näin. Yli 15 vuotta aikaa edellisestä, niin tämä oli ihan hyvä ajoitus, Kivi sanoi Sport Contentille sunnuntain pudotuspeli-infossa.

Ilves on selvä haastaja ja Tapparan kampeaminen jatkosta on ainakin ennakkoon ajatellen suuri haaste. Kivi ei halua lähteä yksilöimään pelillisiä asioita enää tässä vaiheessa kevättä.

- Enhän minä tietenkään voi lähteä niitä yksilöimään. Jokainen tietää sen, että Tappara on ollut hallitseva organisaatio jo pitkään, mutta en mä pelillisiä asioita voi käydä läpi, Kivi sanoi.

Ilves pudotti säälikierroksella Ässät, mutta se vaati täydet kolme ottelua. Kivi tunsi sympatiaa myös Ässiä kohtaan, jonka kohtalo oli karu. Runkosarjassa pitkään kuuden joukkoon tyrkyllä olleet porilaiset lähtivät lomille kolmannen ja ratkaisevan ottelun jatkoajalla. Varsinainen peliaika oli päättynyt 0-0-lukemiin.

- Silloin kun menee noin tasaiseksi, että se ratkaisu tulee 0-0-tilanteen jälkeen jatkoajalla, niin kyllähän siinä tulee kahdenlaisia tunteita. Totta kai on hienoa, että oma jengi menee jatkoon, mutta tietää myös sen, että se on aika karu juttu toiselle, Kivi pohti tiukkaa sarjaa.

Säälisarja Ässiä vastaan oli valtavan iso sarja Ilvekselle.

- Kyllä mä sen jo ennen peliä tiesin, että se on iso peli, eikä ihan normaali. Kun miettii, miten tärkeä peli se Ilvekselle oli, että me mentiin tähän seuraavaan vaiheeseen. Kyllähän se oli peli, joka viiden vuoden päästäkin vielä muistetaan. En mä sitä jätkille ääneen sanonut, mutta kyllä minä sen ylös kirjoitin, Kivi muisteli.

Ilveksen peli parani runkosarjan vanhetessa ja loppukaudesta joukkue voitti pelejään jo huomattavasti enemmän kuin hävisi. Ilveksen omistajaportaaseen tuli muutoksia ja kumma kyllä, aikalailla samaan aikaan parani myös peli.

- Ei se liity se omistajavaihdos siihen millään tavalla, Kivi väittää.

- Joka vuosi joukkueella on joku oma tarina, miten se kasvaa ja syksyllä meille kävi niin, että aina kun päästiin rappuset ylös, niin aina hajosi jostain ennen kuin sitten psyykepuolikin alkoi tulla mukaan ja pelillinen puoli. Se vei eri tavalla aikaa. Tavoitehan siinä on aina se, että se loksahtaa paikoilleen ennen kuin on liian myöhäistä. Nyt meni tosi pitkään, että peli alkoi olla sen näköistä, että sillä voi voittaa. Eihän meillä kauden aikana ollut kuin parin pelin putkia vain. Ei yhtään enempää, Kivi kertasi kauden vaiheita.

Loppukausi oli kuitenkin Ilvekseltä onnistunut ja nyt joukkue pääsee ison haasteen eteen, joka sytyttää varmasti koko Tampereen.

- Älä nyt vielä sano. Tässä ollaan vasta matkalla. Ei tiedä vielä, miten tämä loppuu, Kivi naurahti.

Tappara ja Ilves kohtaavat ensimmäisen kerran tiistaina. Neljällä voitolla etenee välierävaiheeseen.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ottelusiirto Veikkausliigassa

24.5.2018 12:25:30