KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

TPS:n Tomi Kallio HIFK-sarjasta: "Fanit varmasti innoissaan, molemmat hienoja joukkueita"

20.3.2017 - 15:00:16


Jääkiekon SM-liigan tämän kauden puolivälierissä nähdään heti todellinen klassikko, kun Turun Palloseura kohtaa Helsingin IFK:n.

Runkosarjassa TPS oli niskan päällä, sillä se voitti neljästä kohtaamisesta kolme. CHL:ssä HIFK lähetti puolestaan TPS:n laulukuoroon. TPS-kapteeni Tomi Kallio, 40, on pelannut SM-liigan pudotuspelejä ensimmäisen kerran jo 1990-luvulla. Silloin peli oli aivan toisenlaista. Miestä sai ottaa surutta, eikä pilli herkästi viheltänyt. 1990-luvun klassikkosarjoja TPS:n ja Jokerien välillä Kallio muistelee likaisina sarjoina.

- Se oli tietysti silloin eri aikakausi, mutta nyt tietysti toivotaan, että hallit tulee täyteen. Se auttaa aina meitä pelaajia saamaan enemmän irti itsestään. Sellainen yleinen fiilis ja kohina kun nousee, niin se auttaa kaikkia, Kallio sanoi sunnuntain pudotuspeli-infossa.

TPS:llä on Kallion lisäksi muitakin kokeneita pelaajia. Uransa ehtoopuolella jo olevat Henrik Tallinder ja Eric Perrin kuuluvat Kallion ohella tähän kategoriaan. Vakiohokema pudotuspeleistä on aina se, että kokemus ratkaisee.

- Sehän tietysti aina riippuu joukkueesta ja vuodesta, mutta kyllä niitä kokeneita pelaajia aina tarvitaan niihin tiukkoihin paikkoihin ja tärkeisiin tilanteisiin jäällä. Kyllä se aina auttaa, jos sinulla on heittää kokeneita pelaajia sinne. Kokeneet pelaajat eivät stressaa välttämättä niitä tilanteita, kun he ovat olleet niissä monta kertaa aiemminkin. Silloin se ehkä näkyy, mutta edelleenkin mun mielestä on tärkeää olla molempia. Tarvitaan myös nuoruuden intoa ja hulluutta tehdä jotain ekstraa. Heitä tarvitaan ihan samalla tavalla kuin niitä kokeneitakin pelaajia, Kallio näkee.

- Meillä on onneks tänä vuonna kasvanut paljon Jasperin (Lindsten) lisäksi sellaisia nuoria pelaajia, jotka pystyy tekemään sen eron tänä päivänä Liigassa ja se on tosi tärkeää. Ei tämä olisi samanlainen joukkue, jos olisi vain me konkarit. Me tarvitsemme heitä ja he tarvitsevat meitä. Me tarvitaan Lindsteniä, (Patrik) Virtaa, Elmeri Erosta. Listaa voisi jatkaa aika pitkään. Se menee aika käsi kädessä, Kallio linjaa.

Tomi Kallio on urallaan TPS:n lisäksi jättänyt pysyvän jäljen myös Göteborgin Frölundaan ja Växjö Lakersiin, joka kapteenina hän voitti Ruotsin mestaruuden keväällä 2015. Kallio sanoi tuon mestaruuden jälkeen, ettei halua enää palata Ruotsiin, sillä parempaa lopetusta ei voi Ruotsin-uralle toivoa. Päteekö sama myös TPS:ään eli lopettaako Kallio uransa, jos TPS juhlii keväällä mestaruutta?

- Sitä on turha spekuloida tässä vaiheessa. Ainoa juttu mitä mä olen sanonut, on se, että kyllä varmasti jonkinlaisen maun jättää nämä playoffit mulle ja jonkun verran tulee vaikuttamaan varmasti päätökseen suuntaan tai toiseen. Sen verran uskallan sanoa, Kallio linjasi.

Kallion mukaan TPS on halukas jatkaan vielä kapteeninsa sopimusta.

- On sitä jo aika pitkään tässä tunnusteltu, mutta meillä on aika hyvä henki sen suhteen. Kaikki tietää missä mennään ja se on reilu peli, ei ole mitään salaisuuksia. Mä päätän sen asian vasta myöhemmin. Se ei tule tapahtumaan nyt playoffien aikaan, eikä välttämättä heti niiden jälkeenkään, Kallio paljasti.

Ennen kuin TPS:n mestaruudella voidaan edes spekuloida, pitää turkulaisten raivata ensin tieltään Helsingin IFK. Helsinkiläisten runkosarja oli vaikea, mutta Kärpät-säälisarjan voitto antoi uskoa. HIFK paransi otteitaan tuntuvasti kohti runkosarjan loppua.

- Tietysti pitää tiedostaa IFK:n yksilötaito. Heillä on taito ratkaista. Heillä on myös hyvin rutinoituneita pelaajia, jotka ovat hyvä voimavara heille, mutta kyllä me tähän sarjaan lähdetään sillä tyylillä, että me keskitytään omaan hommaan ja pakettiin, joka on ollut kasassa 60 peliä. Kyllä me ollaan erittäin luottavaisia oman pelin suhteen ja keskitytään siihen enemmän kuin IFK:hon, Kallio linjaa.

Runkosarjassa TPS oli keskinäisissä kohtaamisissa parempi. Kallion mukaan niillä on jonkinlainen merkitys, vaikkei niitä voittoja enää tähän sarjaan mukaan saakaan.

- Kyllä ne tietysti aina nollataan ne pelit, mutta kyllä sieltä aina jotain takaraivoon jää, miten ne pelit on menneet. Kyllä siitä voi ammentaa itseluottamusta hiukan, Kallio sanoi Sport Contentille.

Tomi Kallio on pelannut urallaan niin paljon pudotuspelejä, että hän tietää, mihin sarjat yleensä ratkeaa.

- Kyllä nämä sarjat yleensä ratkeaa vuodesta ja paikasta riippumatta siihen, että kumpi pystyy pelaamaan paremmin viisikkopeliä yhteen ja kumman peli on paremmin kasassa, eikä tulee sellaisia suvantovaiheita. Useimmiten ne ratkaisut tehdään tuolla yläkopassa. Keskittyminen ja kaiken muun poissulkeminen pitää olla ihan huippuluokkaa, Kallio ennakoi.

Asetelma on herkullinen. Perinteikkäät seurat kohtasivat vuosina 2008 ja 2009 säälipudotuspeleissä, mutta sen jälkeen joukkueet eivät ole kohdanneet pudotuspeleissä. Lyhyt välimatka nykyisen ja entisen pääkaupungin välillä takaa ainakin se, että molemmissa halleissa riittää tunnelmaa.

- Kyllä varmasti todella monet fanit ovat innoissaan tästä sarjasta. IFK ja TPS ovat molemmat klassisia, hienoja joukkueita. Kyllä varmasti yleisöä hemmotellaan. Uskon, että molemmat hallit tulevat pullistelemaan väkeä ja se tietysti nostaa aina sarjan arvoa. Tietysti tämä on hieno juttu myös pelaajille. Kaikki aina haaveilee siitä, että hallit olisivat täynnä, Kallio hekumoi.

TPS:n ja HIFK:n sarja alkaa tiistaina Turussa. Toinen kohtaaminen on edessä torstaina Helsingissä.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!