KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n Törmänen heittää löylyä kiukaalle - "Kuka nyt Turussa haluaa oikeasti olla?"

20.3.2017 - 15:30:41


Jääkiekon SM-liigan puolivälierissä nähdään heti todellinen klassikkokohtaaminen, kun TPS kohtaa Helsingin IFK:n.

TPS oli runkosarjassa heti Tapparan jälkeen toiseksi paras joukkue. HIFK:n runkosarja oli puolestaan vaikea ja joukkue joutui hakemaan vauhtia säälipudotuspeleistä. Kärpät kaatui suoraan kahdessa ottelussa ja nyt edessä on "oikea pudotuspelisarja" TPS:ää vastaan.

HIFK:n peli parani runkosarjan loppua kohden ja huipentui pudotuspelisarjassa Kärppiä vastaan. Peli oli välillä hyvin jo tuloillaan, mutta aina jostakin murtui yksi porras ja HIFK joutui hakemaan uutta vauhtia.

- Se oli jossain kohtaa tosi hyvin tuloillaan, mutta sitten tuli taas jotain. Pelaajat tietää, että nämä ovat nyt niitä parhaita hetkiä. Pelaajat laittavat nyt itsensä likoon. Sen pitäisi nyt näkyä siellä ja se näkyi jo noissa kahdessa (Kärpät-sarjan) ottelussa. Siitä oli viitteitä jo runkosarjassa ja muutama pelaaja on siitä vielä nostanut omaa tasoaan. Siinä mielessä ollaan hyvässä tilanteessa, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen sanoi sunnuntain pudotuspeli-infossa.

Turun Palloseura on HIFK:lle äärimmäisen kova mittari. Tappio puolivälierissä olisi helsinkiläisille valtava pettymys. Voitto taas pesisi HIFK:n kasvoja oikein huolella.

- Heillä on sarjan paras puolustaja (Henrik) Tallinder mun mielestä. Kaksi ensimmäistä kenttää on loistavia ja he pystyvät tekemään tulosta. Isoja onnistumisia tullut siellä. Ylivoima on heillä hyvä, mutta heillä on myös plusmiinustilaston johtaja (Jasper Lindsten +28), mikä tarkoittaa sitä, että siellä on tehty asioita tasakentällisin loistavasti. Heillä on myös hyvä puolustuspelaaminen, todella vähän maaleja tehtiin heille. Tiivis paketti, Törmänen analysoi vastustajaa Sport Contentille.

HIFK:lla on huikea materiaali, mutta siitä ei saatu runkosarjassa kuin vain ajoittain paras irti. Nyt siitä pitäisi repiä illasta toiseen kaikki irti.

- Ykkösketjumme on toiminut nyt hyvin (Puustinen-Hintz-Rask) ja nyt kakkosketju on myös piristynyt selkeästi. (Jarkko) Malinen on alkanut tottua pelaamiseen pääkaupungissa. Mä luotan neljään kenttään. Meillä on neljä kenttää, jotka pystyvät tekemään. Siitä oli jo viitteitä edellisissä Kärppä-peleissä. Se on se avain, Törmänen linjaa.

Säälipudotuspelit ovat aina ikuisen kiistelyn aihe. HIFK:lle tilanne on kuitenkin nyt positiivinen, sillä joukkue sai jo yhden kovan päänahan.

- Kärpät ei todellakaan ollut huono joukkue. Siellä on sarjan paras pelaaja (Mika Pyörälä), joka liidasi sitä joukkuetta. He ovat tottuneet menestymään. Totta kai ne oli kovia pelejä. Meillä oli se hyvää, että jo torstaina saatiin lopettaa se sarja. Ei tullut siis liian pitkä tauko ja jos vertaa kahden vuoden takaiseen, niin silloin meiltä loukkaantui kaksi sentteriä. Nyt ei tullut loukkaantumisia yhtään ja saatiin itseluottamusta ja saatiin myös pari pelaajaa takaisin, niin se sopi meille, Törmänen kertasi.

Säälisarjalla ei ole Törmäsen mukaan mitään negatiivistä vaikutusta enää tässä vaiheessa. Kolmanteen otteluun joutuminen olisi voinut sen sijaan näkyä.

- Ei niillä ole enää väliä. Nyt on pelkästään se positiivinen vaikutus, koska sä olet pelannut. Negatiivistä vaikutusta sillä ei ole. Sitten olisi ollut eri asia, jos oltaisiin jouduttu vielä lauantaina pelaamaan ja olisi peli mennyt jatkoajalle ja olisi ollut pitkiä pelejä vaikkapa Norjan tyyliin. Sitten tilanne olisi ihan toinen, mutta nyt ollaan eri tilanteessa. Saatiin huilattua ja huuhdottua se sarja pois tavallaan. Keskityttiin ja saatiin odotella vastustajaa vielä lauantai-iltaan. Siinä mielessä hyvä, Törmänen sanoi.

Matkustamisesta ei ole TPS-sarjassa rasitetta kummallekaan joukkueelle, sillä välimatkat ovat lyhyitä. HIFK matkustaa Turkuun vasta pelipäivänä.

- Jumalauta, jos sinne joutuisi jo päivää ennen menemään. Kuka nyt Turussa haluaa oikeasti olla? Se on niin lähellä. Nuoret pelaajat saattaisivat tietysti haluta sinne. Ilmainen ruoka. Vanhemmat ei enää halua, Törmänen naurahti.

Turussa HIFK ei viihdy, mutta voittoja pitäisi sieltä vanhastakin pääkaupungista raapia.

- Mielenkiintoista sarjaa mä odotan. TPS oli tosi hyvä ja tasainen runkosarjassa. Kyllä se meidän kokemus viime vuoden pudotuspeleistä, meillä on nyt kokeneempia jätkiä. Okei, heillä on kanssa kokemusta. Perrinit ja Kalliot ja muut. Mielenkiintoista sarjaa odotan, Törmänen linjasi.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fulham nousi Valioliigaan

26.5.2018 21:10:01