KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tappara-Ilves: Mestarin rutiini liikaa?

20.3.2017 - 16:33:28


Jääkiekon SM-liigan puolivälierissä nähdään heti todellista jääkiekkohuumaa, kun Tampereella nähdään paikallissarja Tapparan ja Ilveksen välillä.

Lähtökohdat sarjaan:

Tappara on mestarisuosikki numero yksi. Runkosarjan 15 vuoden tauon jälkeen voittanut Tappara lähtee sarjaan selvänä suosikkina. Tapparalla on tulivoimaa valtavasti. Pistepörssin voittanut Henrik Haapala pommitti runkosarjassa 60 pistettä ja Veli-Matti Savinainen seurasi heti perässä. Tuon kaksikon pysäyttäminen vaatii paljon Ilvekseltä.

Tapparalla löytyy perinteiseen tapparalaiseen tyyliin myös työmiehiä. Haalariosaston johtajana toimii kapteeni Jukka Peltola, joka ei jätä kiveäkään kääntämättä, kun kyse on voitosta.

Ilves lähtee sarjaan paineettomassa tilassa. Joukkue on pelastanut kautensa, eikä putoaminen olisi enää tässä vaiheessa katastrofi, mitä se eittämättä Tapparalle olisi. Ilves on myös hyvin perinteinen ilvesläinen joukkue: pienikokoisia taitohyökkääjiä löytyy. Juonikas Otto Koivula on isossa roolissa, kuten myös Teemu Rautiainen. Ilveksen tulivoima ei kuitenkaan ole läheskään samalla tasolla kuin Tapparalla.

Ratkaisun paikat:

Tappara pelasi oikeastaan viimeisen kuukauden runkosarjasta panoksettomia pelejä. Tappara-luotsi Jussi Tapola myönsikin suoraan Sport Contentin haastattelussa, että nuo ottelut olivat hänen uransa vaikeimpia. Tappara tietää kuitenkin viime vuodesta, mitä mestaruuden voittaminen vaatii. Tapparan rutiini on uskomattoman kovalla tasolla. Tappara osoitti jo runkosarjassa, ettei se säikähdä takaiskuja, vaikka toki nyt panokset ovat paljon kovemmat.

Ilveksen etu on paineettomuudessa. Kukaan ei faneja lukuun ottamatta odota Ilvekseltä mitään. Toisaalta Ilves ei pääse tuoreena sarjaan, sillä joukkue joutui pelaamaan täydet kolme ottelua Ässiä vastaan. Tämä ei voi olla näkymättä. Isoinkaan huuma ei kanna pitkälle, jos maitohapot ottavat vallan.

Tämä on sääli, sillä Tapparan ja Ilveksen sarjassa olisi kaikki klassikon ainekset kasassa. Nyt Tapparan tuoreus ja rutiini ovat kuitenkin liikaa.

Arvio: Ei yllätystä. Tappara välieriin otteluvoitoin 4-1.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fulham nousi Valioliigaan

26.5.2018 21:10:01