KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

TPS-HIFK: Kaikki klassikon ainekset kasassa, jatkuuko HIFK:n nousukiito?

20.3.2017 - 16:49:58


Jääkiekon SM-liigan puolivälierien yksi mielenkiintoisimpia kohtaamisia on Turun Palloseuran ja Helsingin IFK:n sarja.

Asetelmat sarjaan:

TPS on tässä parissa suosikki, mutta ei aivan niin selkeästi kuin voisi runkosarjasijoitusten perusteella päätellä. TPS pelasi tasaisen ja vahvan runkosarjan. Turkulaisten uusi tuleminen alkoi jo viime kaudella, mutta tällä kaudella Ari-Pekka Selin on saanut koneiston toimimaan. Viime vuonna jäi vielä piippuun, tänä vuonna ei. TPS:llä oli ajoittain pieniä suvantovaiheitakin, mutta kokonaisarvosana meni kuitenkin selvästi plussan puolelle.

HIFK pelasi surkean runkosarjan aivan loppua lukuun ottamatta. HIFK lähti kauteen suurimpana mestarisuosikkina, mutta uskomaton loukkaantumissuma pakotti HIFK:n sekoittamaan ketjujaan koko ajan. Runkosarjan loppua kohden HIFK:n tekeminen kuitenkin parani merkittävästi ja vastuuta harjoittelusta siirrettiin päävalmentaja Antti Törmäseltä apuvalmentajille Pekka Kangasalustalle ja Joonas Tanskalle. Säälisarjassa HIFK näytti kyntensä ja lähetti Kärpät suoraan kahdessa ottelussa laulukuoroon.

Ratkaisun paikat:

TPS on rutinoitunut ja kokenut joukkue. Tomi Kallion, Eric Perrinin ja Henrik Tallinderin rinnalla on nuorta ratkaisuvoimaa. Jasper Lindsten ja Patrik Virta ovat viimeistään tällä kaudella nousseet huipulle. TPS saa etua myös huomattavasti Helsingin hallia leveämmästä kotikaukalosta, missä TPS pääsee myös sarjan aloittamaan.

HIFK:lla on erinomainen materiaali, mutta siitä ei saatu mitattua ulos läheskään koko potentiaalia runkosarjassa. Nyt on sen aika, muutoin "Stadin kevät" jää lyhyeksi. HIFK pääsee sarjaan terveenä, mikä antaa sille etua TPS:n kärsiessä tärkeiden pelaajien loukkaantumisista. HIFK on löytänyt hiljalleen myös ketjujaan ja viime kevään kokemukset antavat varmasti paljon uskoa. Miten hyvä HIFK voisikaan olla, jos kaikki saisivat itsestään parhaan irti? TPS-sarja taitaa tulla kuitenkin helsinkiläisille liian nopeasti vastaan pelin kehittymisen kannalta.

Arvio: Tiukille mennään. Antti Törmänen on pudotuspelivalmentaja viimeisen päälle. TPS jatkaa kuitenkin välieriin otteluvoitoin 4-3.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fulham nousi Valioliigaan

26.5.2018 21:10:01