KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

KalPa-Pelicans: Kuopiossa tutut kevään sävelet?

20.3.2017 - 17:11:59


Jääkiekon SM-liigan puolivälierien ehkä vaikein sarja ennakoida on KalPan ja Pelicansin välinen kohtaaminen. KalPan tilastot keväältä ovat surullista luettavaa.

Asetelmat sarjaan:

KalPa yllätti kaikki runkosarjassa. Kuopiolaisten ennustettiin ennen kauden alkua olevan sarjan häntäpäässä, mutta KalPa loi nahkansa uudelleen päävalmentaja Pekka Virran ja apuvalmentaja Sami Kapasen johdolla. Kapanen toi KalPan kiekolliseen peliin napsun lisää kiekollisuutta, eikä "jätön jätön jättöä" enää nähty niin paljoa.

KalPa kärsi edellisellä kaudella maalinteko-ongelmista, mutta tällä kaudella on uponnut. Jaakko Rissanen oli pelintekijänä arvokas palanen.

Pelicans selviytyi jo viime kaudella säälien kautta puolivälieriin ja laittoi tulevan SM-hopeajoukkue HIFK:n tiukille. Silloin oli vielä kohtalona putoaminen, mutta Pelicans on nyt vuoden kokeneempi. Ylilyönnit jäivät myös vähemmällä ja joukkue keskittyi pelaamaan enemmän. Se tuotti arvokkaan suoran pudotuspelipaikan. Juhani Tyrväinen ei soita kaikille kelloja, mutta hänen nimensä kannattaa piirtää paksulla tussilla sarjan alla.

Ratkaisun paikat:

KalPa yrittää luistella Pelicansilta jalat alta. Pelicans ei voi lähteä luistelukilpailuun mukaan. KalPan surullinen pudotuspelihistoria on rasite. Vuonna 2012 joukkue lähti runkosarjan voittajana lauluun suoraan ensimmäisellä kierroksella Bluesille. KalPalla pudotuspeleistä ei rutiinia juuri löydy.

Pelicans on enemmän pudotuspelijoukkueen näköinen ja oloinen. Jos luistelukilpailussa ei pärjätä, niin fyysisyydessä kyllä. Pudotuspeleissä fyysisyys ja sääntöjen rajamailla olevat temput nousevat arvoon arvaamattomaan. Tässä on Pelicansin iskun paikka. Miten ihmeessä KalPa aikoo tähän vastata?

Arvio: Kuopiossa on tutut sävelet. Enemmän pudotuspeleihin soveltuva Pelicans välieriin otteluvoitoin 4-2.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fulham nousi Valioliigaan

26.5.2018 21:10:01