COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK heräsi erätauolla - "Puhuttiin jätkien kanssa ettei tuollaista enää mennä pelaamaan"

13.9.2017 - 21:36:56


Helsingin IFK nappasi keskiviikkona kauden ensimmäisen voittonsa jääkiekon SM-liigassa, kun HPK kaatui Helsingin jäähallissa 3-1-lukemin.

HIFK:n ehdoton ykköshahmo oli ottelussa 28 kertaa torjunut maalivahti Atte Engren. Suomen maajoukkueessakin kiekkoja pysäyttäneen Engrenin nollapeli meni vasta ajassa 54.47, kun Oula Palve ohjasi tyylikkäästi HPK:n 1-2-kavennuksen. Tuolle osumalle ei huippuvireessä ollut maalivahti mitään voinut.

Voitto oli HIFK:lle todella maukas, sillä alla oli Liiga- ja CHL-pelit mukaan lukien kuusi perättäistä tappiota.

- Hyvältähän tämä tuntuu. On antanut vähän jo itseään odottaakin. Me ollaan pelattu tähän asti vähän niin ja näin ja nyt saatiin peliin mun mielestä nouseva trendi. Ensimmäisessä erässä oltiin aika telineissä, mutta toinen erä oli jo hyvä. Kolmas erä oli mun mielestä vielä parempi, kun ei lamaannuttu siihen maaliin. Taisteltiin loppuun asti ja saatiin hieno voitto tänään. Vähän saatiin liian kauan odottaa tätä, mutta nyt se on pois alta. Mä luulen, että me saadaan tästä ihan hyvin draivi päälle, Engren totesi pelin jälkeen.

HIFK oli vielä ensimmäisessä erässä vaikeuksissa HPK:n kanssa, mutta iso ryhtiliike tapahtui ensimmäisellä erätauolla.

- Kyllä me siinä puhuttiin jätkien kanssa, ettei tuollaista mennä enää tuonne pelaamaan. Olimme ensimmäisessä erässä työpaikalla, mutta ei töissä. Toisessa erässä oltiin sitten jo töissäkin, Engren kertoi erätauon tapahtumista.

Myös valmennus herätteli pelaajia erätauolla, mutta muutos lähti pelaajista itsestään.

- Totta kai valmennus auttoi meitä pelaajia, mutta meillä on hyviä johtajia tässä kopissa. Kyllä me itse itseämme heräteltiin, Engren sanoi.

HIFK:n Liiga-peleissä näkyi jo viikonloppuna hyviä aihioita, mutta vain ajoittain. Lauantaina HIFK ehti johtaa JYPiä vastaan jo tyrmäävästi 3-0, mutta johtoasema suli. Sama kävi päivää aiemmin Jyväskylässä, vaikka vieraskentällä HIFK ei yhtä vakuuttavaan johtoasemaan missään vaiheessa päässytkään.

- Kyllä me pelattiin ihan hyvää lätkää silloinkin ajoittain, mutta ei se riitä, jos me ei pystytä pelaamaan koko peliä hyvin. Molemmilla joukkueilla on aina saumansa ja silloin meidän pitää vain roikkua mukana ja kääntää pelit. Parissa ensimmäisessä pelissä me ei pystytty sitä vielä tekemään, mutta tänään me oltiin viisaampia, Engren kehui joukkuettaan.

Engren, 29, pelasi neljä edellistä kautta ulkomailla ennen HIFK-siirtoaan. Tutuiksi tulivat niin SHL kuin idän suurliiga KHL. Paluu kotimaahan on tuntunut hyvältä.

- Hyvää lätkää täällä pelataan. Kivaa on ollut Suomessa. On tosi kiva kun saa puhua kopissa suomeakin välillä ja ymmärtääkin joskus sanan tai kaksi. Kyllä mulla on ollut ihan kivaa, Engren hymyili.

Engren tuli HIFK:hon paikkaajaksi, sillä ykkösmaalivahdiksi kaavailtu Kevin Lankinen loukkaantui jo loppukesästä ehtimättä pelaamaan otteluakaan. Lankinen on nelisen kuukautta sivussa, mutta Engren löi allekirjoituksensa suoraan loppukauden kattavaan sopimukseen helsinkiläisseuran kanssa.

- Se meni tosi nopeasti. Kekellä kävi tosi huono tuuri ja mulla oli tietysti verkot vesillä, kun ei ollut jengiä, missä pelata. Sitten mulla soi puhelin ja mä sanoin muistaakseni jo toisessa puhelussa, että homma on selvä. Halusin tulla tänne ja he halusivat minut tänne. Ei siinä sitten paljoa miettimistä enää ollut, Engren taustoitti HIFK-siirtoaan.

- Ensimmäisenä soitti mun oma agentti ja seuraava puhelu tuli jo IFK:sta, Engren jatkoi.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!