COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:lla on jo nyt yksi selvä ero viime kauteen - "Meillä on siihen selvät raamit"

13.9.2017 - 22:11:54


Ari-Pekka Selin saavutti keskiviikkona ensimmäisen voittonsa jääkiekon SM-liigassa HIFK:n peräsimessä, kun HPK kaatui Nordiksella 3-1-lukemin.

Voitto oli tappioputkessa tarponeelle IFK:lle helpotus.

- Kyllähän voittaminen on aina kivempaa kuin häviäminen. Taas tuli sekin todistettua, ettei kautta ilman voittoa. Ei se tietysti helppoa ollut. Ensimmäisessä erässä meillä oli viiveitä ajatuksessa ja jaloissa ja HPK oli siinä pelin päällä. Toiseen erään saatiin sitten rentoutta ja energiaa sisään ja päästiin peliin mukaan. Saatiin sitten kyllä ihan ansaittuakin tulosta. Pelasimme sen verran vahvasti, että Kerho joutui rikkomaan. Kolmannessa erässä oli aika paljon kypsempää pelaamista johtoasemassa kuin aiemmin. Toki siinä yksi suora hyökkäys tuli, mutta se oli vain yksi ja ainoa. Kiekko oli sitten maalissa. Loppu oli kuitenkin riittävän vaikea ja oikeastaan tätä tässä kaivattiinkin, että päästiin näkemään, ettei tässä helpolla mitään tule ja kaikki pitää ansaita, jos haluaa voittaa, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin analysoi pelin jälkeen.

HPK:lla oli vahva etsikkoaika alussa, mutta se jäi hämeenlinnalaisilta käyttämättä. Siihen oli yksi selvä syy.

- (Atte) Engren päätti, että ei. Kyllä HPK oli siinä vahva, ei siinä mitään, mutta Engren oli heti pelissä sisällä, Selin kehui maalivahtiaan.

Viime kaudella HIFK:n pelissä tökki monikin asia, mutta yksi keskeinen juttu oli umpisurkea ylivoimapeli. Nyt HIFK on esittänyt pakkopelissä aivan toisenlaista tekemistä. Keskiviikkona joukkue sai vain yhden ylivoimamaalin normaalissa pelitilanteessa (toinen tuli tyhjiin), mutta niitä olisi voinut tulla paljon enemmänkin.

- Meillä on siihen selvät raamit, mitkä pitää näkyä. Pelaajat sitten toteuttavat sen sisällä oman osaamisensa avulla juttuja ja yrittävät löytää oikeat paikat ylivoimassa. Tavoite on tehdä maali ja se tarkoittaa sitä, että silloin sen pitää olla aika energistä ja nopeaa, Selin sanoi ylivoimapelistä.

Yksi HIFK:n aseista ylivoimalla on keskushyökkääjä Jarkko Malinen, joka iski myös HIFK:n ainoan ylivoimamaalin keskiviikkona. Viime kausi oli Maliselta heikko, mutta nyt kulkee.

- Erinomaisesti hän on aloittanut, vaikka tuossa olikin pari tappiotakin alla, Selin kehui.

HIFK:n ylivoimapelissä toivotaan tulosta myös ruotsalaiskaksikko Erik Thorellilta ja Patrik Carlssonilta. Tulosvastuun lisäksi ruotsalaistähdet ovat myös hyviä joukkuepelaajia.

- Kyllä he parantavat koko ajan. Tulos vielä puuttuu, mutta sitten jos katsotaan vaikka tuota tyhjään tehtyä maalia, niin joku muu olisi Thorellin asemassa yrittänyt polvisuojan läpi tyhjiin, mutta hän siirsi keskelle ja Eronen teki maalin. Se oli hyvä osoitus siitä, millaisia joukkuepelaajia he ovat. Thorell varmasti itsekin kaipaisi kuitenkin maaleja ja onnistumisia. Kyllä mulla vahva usko, että he tekevät tulosta, Selin kehui.

HIFK:lla on potentiaalia paljon ja sitä on tulossa sairaslistalta vielä lisää. Puolustajat Joe Finley ja Teemu Laakso palaavat lähiaikoina kehiin.

- Finley palaa varmaan parin viikon päästä joukkueharjoituksiin. Lähenee hiljalleen sitä pistettä. Laakso on toivon mukaan ensi viikolla pelikuntoinen, Selin paljasti.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!