COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Joe Finley HIFK:n syvästä ahdingosta: "Emme voi tehdä siitä tekosyytä"

22.9.2017 - 21:37:16


Helsingin IFK:n tuskainen taival jatkuu jääkiekon SM-liigassa. Perjantai-iltana jopa sarjan häntäpäähän kauden alla ennakoitu Jukurit kävi hakemassa Nordenskiöldinkadulta täyden pistepotin 3-2-lukemin.

HIFK sai ottelun alla hyviä uutisia sairastuvalta, kun puolustajat Joe Finley ja Teemu Laakso palasivat takalinjoille. Finley toi heti ryhtiä joukkueen puolustuspelaamiseen ja jakoi myös tavaramerkikseen muodostuneita painavia taklauksia. Finleylle ottelu oli koko kauden ensimmäinen, sillä amerikkalaispuolustaja kuntoutti kesällä leikattua olkapäätään koko alkusyksyn.

- Edellisestä pelistä oli tosiaan aikaa. Pääsin kuitenkin hyvin peliin mukaan. Meidän maalivahtipeli oli Niken (Bäckström) johdolla tänään erinomaista, joten oli helppoa hypätä mukaan. Olkapään osalta kaikki on nyt kunnossa, Finley sanoi ottelun jälkeen.

Joukkueen peliesitys oli sitä vastoin kokonaisuutena vaatimaton. HIFK:n tuskailu maalinteon kanssa on ehtinyt jo johtaa siihen, että tuska näkyy kauas. Kahdella tehdyllä maalilla kun harvoin jääkiekossa voitetaan.

- Pelasimme aika tasaisesti ensimmäisessä erässä ja meillä oli muutamia hyviä maalintekopaikkoja, mutta niitä tuli molempiin päätyihin. Toisessa erässä annoimme vastustajalle liikaa maalintekopaikkoja ja he tietysti käyttivät ne hyväkseen. Sellaista ei saisi tapahtua. Meidän pitäisi pystyä pelaamaan koko 60 minuuttia, etenkin kotona. Kolmannessa erässä paransimme, mutta emme silti saaneet tulosta, jonka olisimme halunneet, Finley analysoi ottelua.

HIFK:n kauden aloitus on ollut nykyisellä sarjasysteemillä koko seurahistorian heikoin. Seitsemän ottelun jälkeen helsinkiläisjoukkueella on kasassa vaivaiset viisi pistettä ja peliesitysten käyrä osoittaa tällä hetkellä alaspäin. Pian olisi pakko voittaa ja paljon, jos HIFK meinaa vielä tällä kaudella kamppailla sarjan kärkitiloista.

- Rehellisesti sanoen se palautuu ihan perusasioihin. Pienet asiat pitää tehdä oikein, emmekä voi tuijottaa valotaulun numeroita. Emme kurki selkämme taakse, vaan katsomme eteenpäin. Meillä on kuitenkin yli 50 ottelua vielä runkosarjaa jäljellä ja tämä on pitkä sarja. Joukkueemme on nyt hieman erilainen kuin viime kaudella ja pukukopissa on uusia kasvoja. Valmennusryhmä on myös uusi. Emme voi kuitenkaan tehdä siitä mitään tekosyytä näille esityksille. Jos emme edes yrittäisi, niin sitten meillä olisi ongelma. Huomenna on uusi peli ja olemme valmiita siihen, Finley linjasi.

Amerikkalaispuolustajan mainitsema uusi peli on SaiPaa vastaan lauantaina. Uskomatonta kyllä, siinäkin puhutaan Liigan jumbofinaalista.

Teksti Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puljujärvi sai valmentajan kehut

19.9.2018 10:05:14