COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n Haataja myönsi: "Kaikki puristavat vähän mailaa"

22.9.2017 - 21:55:29


Jääkiekon SM-liigaa on ehditty pelata vasta seitsemän ottelua, mutta Helsingin IFK makaa jo syvällä kuopassa. Perjantaina Jukurit haki Helsingistä täydet pisteet 3-2-lukemin.

HIFK on kerännyt kauden seitsemästä pelaamastaan ottelusta vain viisi sarjapistettä. Se on suurseuralle hävettävän vähän. HIFK kärsii maalinteko-ongelmasta. Paikkoja joukkue kyllä luo, mutta maalintekijät eivät nouse esiin. Yksi heistä on monen vuoden tauon jälkeen Helsinkiin palannut Juha-Pekka Haataja, joka viimeisteli perjantainakin joukkueensa toisen maalin.

- Ensimmäinen erä oli ihan hyvä, mutta toinen erä ei ollut enää niin hyvä. Sitten tuli tärkeä kavennus siihen viimeisen erän alkuun, mutta sitten he tekivät aika raskaan maalin siihen heti perään ylivoimalla. Saatiin vielä jonkinlainen kiri aikaiseksi, mutta sehän on sanomattakin selvää, ettei tämä tule riittämään mihinkään, mitä nyt ollaan nämä ensimmäiset pelit pelattu, Haataja puuskahti.

- Nyt aika tapahtua jonkinlainen muutos ja se alkaa meillä huomenna, Haataja jatkoi viitaten lauantain SaiPa-otteluun.

HIFK:n syvä ahdinko näkyy jo katsomoon saakka. Jääkiekko ei maistu nyt hyvälle.

- Onnistumisia ei ole tullut, joten se rentous on kadonnut. Kaikki vähän puristaa mailaa. Kaikki kyllä tosissaan yrittää, mutta kun onnistumisia ei tule, niin peli menee väkinäiseksi kun itseluottamusta ei ole, Haataja sanoi.

HIFK uskoo edelleen itseensä. Haatajan mukaan henki ryhmässä on edelleen hyvä.

- Kyllä henki on hyvä. Kyllä tuossa erätauoillakin luodaan henkeä, eikä päät ole painuksissa, ei missään nimessä. Henki on hyvä ja kyllä meillä luotto toisiimme on. Sehän on tärkeää, että täällä kopin sisässä pysyy se luotto. Enkä mä näe, etteikö sitä olisi, Haataja linjasi.

Haatajan edellinen vierailu Helsingissä päättyi riemukkaasti Suomen mestaruuteen keväällä 2011. Vaikka alkukausi on nyt ollut vaikea, on paluu Helsinkiin maistunut hyvälle.

- Tosi hyvältä on maistunut. Sillä tavalla oli helppo tulla, kun on aiemminkin täällä ollut. Ikää on tietysti tullut sen jälkeen lisää ja ehkä vähän viisauttakin. Yritetään saada parasta pöytään joka ilta, Haataja päätti.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!