COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kommentti: Turbulenssi loppui, nyt HIFK on vain tasaisen huono

23.9.2017 - 00:52:02


Helsingin IFK:lla on menossa surkein alkukausi jääkiekon SM-liigassa yli 20 vuoteen. Sen tosin ei pitäisi tulla kenellekään valtavana yllätyksenä.

- Turbulenssi loppuu nyt, sanoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas julkistaessaan Antti Törmäsen päävalmentajasopimuksen vuonna 2014.

HIFK eteni Törmäsen toisella kaudella SM-liigan finaaleihin asti ottaen SM-hopeaa ja seurahistorian ensimmäisen runkosarjan voiton. Törmäsen kolmas kausi meni kuitenkin kauniisti sanottuna reisille. Niin reisille, että seurajohto päätyi laittamaan Törmäsen vaihtoon ja tilalle asteli Ari-Pekka Selin.

Selinin alaisuudessa HIFK on edennyt lähes tappiosta tappioon. Alla on surkein kauden aloitus yli 20 vuoteen, mutta tässä kohtaa olisi suuri vääryys osoittaa syyttävää sormea kohti Seliniä. Päävalmentajan tehtävänä on laittaa joukkueen peli kuntoon. Sen Selin on tehnytkin monelta osin ja esimerkiksi ylivoima on toiminut paremmin kuin pitkään aikaan. Silti HIFK häviää, mutta miksi?

Syitä on varmasti monia, mutta yksi olennaisin asia on joukkueenrakennuksen epäonnistuminen. Jos mutkia vedetään vähän suoriksi, niin HIFK:lla on heittää kaukaloon laadukkaita 2-4 ketjun pelaajia joukkueellinen, mutta terävin kärki puuttuu. Erik Thorellista ja Patrik Carlssonista sellaisia haaveiltiin, mutta toistaiseksi tuo haave on osoittautunut turhaksi. Thorell iski viime kaudella komeat 24 maalia TPS:lle, mutta luontainen maalintekijä hän ei silti ole. Thorell tarvitsee laadukasta tarjoilua pelintekijältä, jollaista HIFK:n riveissä ei tällä hetkellä ole. Eikä ole muuten pelillistä johtajaakaan.

Ei ole Ville Peltosta, ei Toni Söderholmia. Siis sellaista soihdunkantajaa, joka raahaa joukkuetta vaikeilla hetkillä mukanaan. Tämän päätelmän tehdäkseen ei tarvitse suorittaa huippuvalmentajan tutkintoa.

Herää sitten kysymys, miksi ei ole? Tässä kohtaa katseet pitää suunnata jälleen Tom Nybondakseen. Nybondas on onnistunut kasaamaan voittamiseen riittävän joukkueen muutaman kerran, mutta se muutama kerta ei riitä. Ei ainakaan HIFK:n kokoisessa seurassa. Nybondaksella on käytössään sarjan suurin budjetti, mutta siitä huolimatta HIFK:n haaviin ei tartu riittävän laadukkaita pelimiehiä. Se kertoo osaamattomuudesta enemmän kuin mistään muusta.

Ivallisesti voidaan todeta, että turbulenssia HIFK:ssa ei tällä hetkellä ole. Vuoristoradan tilalle on tullut tasainen häviäminen. HIFK:n kausi uhkaa luisua jo syksyllä käsistä, ellei maali- ja voittoputki pian avaudu. Vain maalit ja voitot vapauttavat, mutta kuka ne maalit sitten tekee ja riittääkö nyt hankitun joukkueen taso voittavaan jääkiekkoon? Siinä on se olennainen kysymys, mihin vain aika antaa vastauksen. Aikaa ei vain kovin paljoa enää ole.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puljujärvi sai valmentajan kehut

19.9.2018 10:05:14