COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tampereen monitoimiareenalle tulossa mojova lisätuki

19.10.2017 - 14:38:31


Suomen hallitus esittää kolmannessa lisätalousarvioesityksessä Tampereen monitoimiareenalle 18 miljoonan euron valtion tukea vuosina 2017—2019, Oikeusministeriö tiedotti torstaina.

Valtiontuki osoitettaisiin sekä liikuntapaikkarakentamisen määrärahoista että jakamattomista rahapelitoiminnan voittovaroista. Esitys annettiin eduskunnalle torstaina 19. lokakuuta.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi jo toukokuussa 2016 valtion osallistumista Tampereen monitoimiareenan rahoittamiseen.

- Tampereen monitoimiareena-hanke tukee Suomen mahdollisuuksia saada jääurheilun, mutta myös muiden urheilulajien kansainvälisten kilpailujen järjestämistehtäviä. Tämän lisäksi hanke mahdollistaa myös kulttuurin tapahtumien järjestämistä, sanoo eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho.

Tampereen monitoimiareena sisältää kilpa- ja harjoitusjäähallin oheistiloineen ja sen kokonaiskustannusarvio on 112 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa. Tampereen monitoimiareenan valtiontuelle on saatu EU-komission hyväksyntä.

- Areenan sijainti ja liikenneyhteydet tulevat olemaan erinomaiset, joten se palvelee laajaa kohderyhmää, kertoo ministeri Terho.

Tavoitteena on, että Areena olisi valmis niin, että sitä voitaisiin käyttää keväällä 2022, jolloin Suomessa järjestetään jääkiekon MM-kisat. Lopullisen päätöksen tuesta tekee eduskunta hyväksyessään lisätalousarvion marraskuussa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!