VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n Selin sanoi suoraan: "Liian kova peli molemmille päätuomareille"

18.1.2018 - 22:00:00


HIFK ja Kärpät tahkosivat torstai-iltana laadukkaan jääkiekkopelin Helsingissä. Kärkijoukkue Kärpät väänsi ottelusta lopulta voiton 4-2-lukemin.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli ylpeä omasta joukkueestaan ja kehui vuolaasti myös pelin tasoa.

- Hyvä fyysinen taistelupeli. Ensimmäinen erä oltiin vielä vähän käsijarru päällä. Toinen erä oli jo sitten sitä, mitä haluttiin. Siihen tuli tunnetta ja kamppailua ja siitä syntyi sitten erittäin hyvä jääkiekkopeli. Olen ylpeä joukkueen työmoraalista, Selin sanoi ottelun jälkeen.

Kärpät ratkoi pelin kolmannessa erässä. HIFK:n Ville Varakas lensi heti päätöserän alussa päähän kohdistuneesta taklauksesta suihkuun.

- Tietysti se viiden minuutin alivoima vei voimia. Se vei tavallaan ne saumat kamppailla voitosta. Lopussa kyllä yritettiin tasoitusta, mutta tällä kertaa se jäi tekemättä, Selin linjasi.

Mitä mieltä olit Ville Varakkaan taklauksesta ja ulosajosta?

- Ei se musta kivaa ollut, että se lensi pihalle. En nyt ihan tarkkaan sitä nähnyt, mutta mielestäni on hieno asia, että jääkiekkopelissä edelleen taklataan. Muut sitten selvittää sen, mikä on oikein ja mikä väärin. Mun mielestä tänään oli liian kova peli molemmille päätuomareille, Selin jyrähti.

HIFK:n puolustus on jo entuudestaan hyvin vajaa: Teemu Eronen ja Miro Heiskanen ovat edelleen loukkaantuneina, Joe Finleyn pelituntuma on hukassa, Varakkaalle voi tulla pelikieltoa ja kaiken päälle vielä juuri kehiin palannut Ryan O´Connor loukkaantui Kärpät-ottelussa uudelleen.

- Ensin täytyy nyt tietysti katsoa tuleeko pelikieltoa vai ei. Mutta ei se mitään. (Juha-Pekka) Haataja oli tänään pelikiellossa ja nyt jos tulee pelikieltoa, niin sitten tulee. Matka jatkuu ja uutta matoa laitetaan koukkuun ja uutta miestä tilalle. Ei me sitä jäädä ihmettelemään, Selin linjasi.

Ryan O´Connorin tilanne ei näyttänyt hyvältä. O´Connor lähti toisessa erässä taklaustilanteen jälkeen suoraan HIFK:n lääkärin kanssa koppiin.

- Multa meni se tilanne ohi. Onneksi Lunkka (valmentaja Jan Lundell) kävi kertomassa, että nyt on yksi pakki vähemmän. O´Connor lähti kyllä nopeasti pois, Selin sanoi.

Selin vahvisti, että Joe Finley oli torstaina vain huilivuorossa, ei siis loukkaantunut.

- Otettiin taas vähän aikalisää hänen suhteensa. Hän tuli liikkuvaan junaan vain muutaman yhteisen harjoituksen kautta. Annetaan vähän aikaa siihen harjoitteluun ja katsotaan onko sitten ensi viikolla taas uusi lähtö. Se oli ihan selvää, että hänen pelaamattomuutensa näkyi tiistaina. Olisi ollut ihme, jos ei olisi näkynyt. Nyt sitten katsotaan uutta saumaa, Selin linjasi.

HIFK:n kausi jatkuu lauantaina, kun joukkue matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi.

- Pippalot jatkuvat lauantaina. Nyt pitää vain olla jalat raikkaana ja silmät kirkkaana, kun pelataan lauantaina Kuopiossa. Sitä kohti, Selin sanoi.

Kärpät-ottelussa lienee kuitenkin hyvä ammentaa. HIFK näytti pysyvänsä hyvin Liiga-kärjen vauhdissa mukana.

- Joo, kyllä me sinne Kärppien päätyyn sitä iskun paikkaa haettiin ja sitä kautta saimme tosi hyviä jaksoja. Ei tässä sarjassa mikään joukkue voittamaton ole. Ei edes Kärpät, Selin painotti.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!