VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mestiksen kokoonpanosääntöihin muutoksia - lainapelaajien määrää rajoitetaan

12.6.2018 - 14:34:37


Mestiksen kokoonpanosääntöihin tehtiin muutoksia tulevaksi kaudeksi.

Mestiksen tiedotteessa kerrotaan, että uusilla säännöillä pyritään saamaan järkevämpiä kehityssuunnitelmia nuorille pelaajille sekä kehittämään sarjasta entistä yleisöystävällisempi. Yhtenä tavoitteena on rakentaa sarjasta entistä isompi tukiverkosto koko suomalaisen jääkiekon kehittämiselle. Tätä tehtävää varten Mestis päätti tehdä muutoksia kokoonpanosääntöihin tulevaksi kaudeksi.

- Meidän missiona on tehdä seuroista parempia paikkoja kehittää osaajia suomalaisen ja kansainvälisen jääkiekon huipulle. Meillä on kova halu tehdä Mestiksestä entistä yleisöystävällisempi sarja, jossa sekä seuroilla että itse sarjalla on entistä vahvempi oma identiteetti, Mestiksen johtaja Olli Aro kommentoi tuoretta päätöstä.

- Pelaajalla on oltava oikeus oman kehityksen kannalta saada se oma koti. Olemme kuunnelleet päätöstä tehdessä katsojien ja seurojen lisäksi totta kai myös pelaajien toiveita. Tämä päätös tukee ehdottomasti nuorten pelaajien kehittymistä.

Mestiksen uudistuneet kokoonpanosäännöt kaudelle 2018-2019:

1. Omia sopimuspelaajia pitää olla vähintään 15 kpl runkosarjan alkaessa.

2. Lainapelaajia Liiga/KHL -seurasta saa olla korkeintaan 5 per ottelu. Ottelukohtaiseen kiintiöön ei lasketa omia junioreita eikä omia sopimuspelaajia eikä maalivahteja.

3. Liiga/KHL -seuran lainapelaaja on sellainen kenttäpelaaja, jolla:

On sopimus Liiga/KHL -seuran kanssa kuluvasta kaudesta missä vaiheessa kautta tahansa tai on näiden seurojen Nuorten joukkueen pelaaja.

Mestisseura saa käyttää enintään 15 lainapelaajaa (Liiga/KHL -seuran sopimuspelaajia) aikavälillä syyskuu-joulukuu, ja 20 lainapelaajaa aikavälillä tammikuu-huhtikuu (joista vähintään 15 samaa pelaajaa kuin syksyllä). Tähän kiintiöön ei lasketa omia junioreita eikä omia sopimuspelaajia eikä maalivahteja.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savo Volleylla tökkii pahasti

22.1.2019 21:23:21