NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Esa Tikkanen toivottaa Jesperi Kotkaniemen takaisin Liigaan: "Avainasia on pelata isossa roolissa"

14.9.2018 - 13:52:10


NHL-legenda Esa Tikkanen ennakoi alkavaa Liiga-kautta Unibetin haastattelussa. Voimasuhteiden lisäksi Tikkanen puuttuu muun muassa nuorten pelaajien parhaisiin kehittymispaikkoihin ja keskusteluun kaukaloiden koosta. Hänen mielestään kaukalon koon pitäisi olla joka kaupungissa sama, ja mielellään NHL-mallia.

Tikillä on kuitenkin Liiga-kauden alla yksi pelko yli muiden.

– Pelkään, että näemme liian suuria tasoeroja peleissä ja runkosarjapisteissä. Minun papereissani viime kauden peränpitäjät Jukurit, KooKoo ja Sport jatkavat heittopusseina. Vaikka joukkueet tekevätkin yksittäisissä peleissä yllätyksiä, niin playoffs-paikoista ne eivät vieläkään haasta, Tikkanen arvioi Unibetille.

Yksi kauden puhutuimmista kiekkoilijoista on Ässien Jesperi Kotkaniemi, joka hakee parhaillaan pelipaikkaa Montrealista. Tikkasella on selvä mielipide siihen, miten Kotkaniemen kaltainen nuori pelaaja kehittyy parhaiten.

– Avainasia on päästä pelaamaan isossa roolissa eikä mitään jämäminuutteja. Vastuu ratkaisuhetkillä kasvattaa nuoria pelaajia, ja iso rooli Liigassa on parempi asia kuin iso rooli AHL:ssä. Vaikka sekin sarja on kehittynyt, Euroopassa ollaan silti pelillisesti edellä. Jos Kotkaniemi ei saa ylhäältä sellaista peliaikaa ja vastuuta mitä hänen kaltaisensa ratkaisupelaaja tarvitsee, täällä on tarjolla paitsi Ässien johtavan pelaajan tontti, myös erittäin kehittäviä kansainvälisiä pelejä leijonapaidassa.

Tikkasen mukaan mikään ei kasvata niinkuin peli.

– Sebastian Aho ja Patrik Laine pelasivat Kärpissä ja Tapparassa 20 minuuttia pelissä ja avainrooleissa ennen lähtöään rapakon taakse, ja se on näkynyt. Esimerkiksi Jesse Puljujärvelle yksi kausi tähtiroolissa Kärpissä olisi voinut tehdä hyvää ennen Edmontoniin lähtöä, Tikkanen huomauttaa.

Tikkanen nostaa monen muun asiantuntijan tavoin esiin viisi mestarisuosikkia: Kärpät, Tappara, JYP, HIFK ja TPS. Keskikastissa Lukko, Ässät, SaiPa, Ilves, HPK, Pelicans ja KalPa tappelevat siitä, kuka nappaa suoran pudotuspelipaikan.

– Viime kauden top 5 on pitänyt tasonsa, ja näillä seuroilla on jälleen kerran isoimmat budjetit. Se näkyy väistämättä kaukalossa. Puolustava mestari Kärpät on minulle suurin ennakkosuosikki.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!