NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK nappasi suoran puolivälieräpaikan - Sport lähti kesälomille

14.3.2019 - 20:39:37


HIFK varmisti suoran puolivälieräpaikan Liigan runkosarjan viimeisellä kierroksella kukistettuaan sarjajumbo Ässät Helsingissä numeroin 4-1 (0-0, 1-1, 3-0).

Vaasan Sportin kohtaloksi koitui puolestaan lähtö kesälomille, kun runkosarjan kolmannen sijan sinetöinyt Pelicans peittosi vaasalaiset Lahdessa 4-1. Tulos tiesi sitä, että Lahden ottelua tv:n välityksellä seurannut JYP vei nimiinsä runkosarjan 10. sijan ja samalla viimeisen pudotuspelipaikan.

Ässät piinasi pitkään IFK:ta. Juha Jääskä vei isännät johtoon toisessa erässä, mutta vieraiden Peter Tiivola kuittasi.

HIFK:n sankariksi kohosi Anton Lundell, joka viimeisteli 2-1 - ja 3-1 -maalit 30 sekunnin sisään kolmannessa erässä. Ratkaisevat osumat syntyivät ajassa 45.56 ja 46.26.

Anton Lundell sai kunnian sivaltaa viimeisen niitin Ässien arkkuun reilut kuusi minuuttia ennen ottelun loppua.

HIFK päätyi runkosarjassa kuudenneksi. Viidennen sijan otti HPK, joka kukisti Tapparan Hämeenlinnassa numeroin 3-1.

Paikkaa viivan yläpuolelta kytännyt Lukko hoiti sekin päätöskierroksen mallikkaasti, mutta Ilveksestä haettu 2-5 -voitto piti sen seitsemännellä sijalla. Lukko jatkaa siis kauttaan ”säälipleijareissa”

Kärpät oli varmistanut jo hyvissä ajoin runkosarjan voiton. Tappara poimi talteen toisen sijan ennen Pelicansia. SaiPan kotonaan maalein 5-2 kylvettänyt TPS päätyi runkosarjassa neljänneksi pisteen Pelicansin takana. Ilves oli runkosarjassa kahdeksas ja SaiPa yhdeksäs - kausi siis jatkuu molempien osalta.

Sportin lisäksi kesälomille lähtivät KalPa, KooKoo, Jukurit ja Ässät. Ässien kohtalo oli sinetöitynyt jo ajat sitten, eikä KalPalla, KooKoolla ja Jukereillakaan ollut enää Liigan päätöskierroksella panoksena muuta kuin kunnia.

Liigan runkosarjan päätöskierros:
HIFK-Ässät 4-1
HPK-Tappara 3-1
Ilves-Lukko 2-5
Jukurit-KooKoo 3-4 ja.
KalPa-Kärpät 4-3 ja.
Pelicans-Sport 4-1
TPS-SaiPa 5-2


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!