NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n tähtipelaaja ei suostu altavastaajaksi - "Meillä on hemmetin kovia pelaajia"

20.3.2019 - 17:00:30


Helsingin IFK:n tähtihyökkääjä Iikka Kangasniemi kohtaa jääkiekon SM-liigan puolivälieräsarjassa hänelle hyvin tutun Lahden Pelicansin. Kangasniemi edusti lahtelaisseuraa vielä viime kaudella.

Kangasniemi itse ei näe asialla suurta merkitystä. Pudotuspeleissä on voitettava, tuli vastaan sitten kuka tahansa.

- Eipä sillä oikeastaan ole mitään merkitystä, kuka sieltä vastaan tulee. Samalla tavalla täytyy kuitenkin keskittyä ja valmistautua ja pistää kaikki peliin. Hyvillä ja luottavaisilla fiiliksillä lähdetään pudotuspeleihin, Kangasniemi sanoi Sport Contentille keskiviikkona Helsingissä.

HIFK:n ja Pelicansin sarjaa odottaa moni innolla. Sarjassa on pientä paikallisasetelmaakin, kun kaupungit ovat lähellä toisiaan. Pelicans kohtasi HIFK:n runkosarjassa neljä kertaa ja joka kerta pisteet lähtivät lahtelaisten matkaan. Kangasniemi tuntee viime kauden seuransa hyvin.

- Pelicans on todella työteliäs joukkue. Heillä on tosi hyviä yksilöitä ja he ovat tehneet tällä kaudella todella paljon maaleja. Siinä on mun mielestä heidän vahvuutensa, Kangasniemi arvioi vastustajaa.

Pelicans todella osaa tehdä maaleja. Lahtelaiset iskivät runkosarjassa 199 maalia ja vain Oulun Kärpät (207) onnistui tekemään enemmän. HIFK:llakin maalinteko sujui (182 osumaa), mutta puolustuspelaamisessa oli isompia haasteita. Kangasniemen mukaan HIFK on kuitenkin vahva neljän kentän joukkue.

- Me pystymme pelaamaan neljällä ketjulla todella hyvin. Meillä on myös hemmetin kovia pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä meidän eduksi ja tekemään maaleja. Meillä on sopivassa suhteessa kokemusta ja nuoruutta. Uskon, että meillä on hyvä juttu meneillään tässä, Kangasniemi valoi uskoa.

HIFK on Pelicansia kokeneempi joukkue. Siinä missä Pelicansin paras yksilö Oliwer Kaski on vielä pudotuspelimaailmassa vihreä, on HIFK:n ratkaisupelaajilla enemmän kokemusta kevään tansseista. Tämän lisäksi HIFK:n runkopelaajilla on positiivisia kokemuksia viime vuosilta pudotuspeleistä. Tämä ja kokemus yhdessä nostavat HIFK:n osakkeita lahtelaisia vastaan.

- Ei siitä varmasti ainakaan haittaa ole. Se on varmasti hyvä juttu, että meillä on paljon kokeneita pelaajia, jotka ovat myös voittaneet mestaruuksia. Siitä on ihan varmasti etua, Kangasniemi vahvisti.

HIFK:n ja Pelicansin välinen puolivälieräsarja alkaa huomenna torstaina Lahdessa. Neljällä voitolla pääsee mitalipeleihin.

Ville Hirvonen, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!