NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kärppien Oskar Osalalle kolmen ottelun pelikielto

25.3.2019 - 12:25:26


Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Oulun Kärppien Oskar Osalalle kolmen ottelun pelikiellon lauantain Ilves-Kärpät -ottelussa tapahtuneesta laitataklauksesta.

Osala on pelikiellossa Kärppien kolmen seuraavan playoffs-ottelun ajan. Kärpät johtaa Ilveste vastaan pelattavaa puolieräsarjaa otteluvoitoin 2-0. Kolmas ottelu pelataan tänään Oulussa.

Osala taklasi Ilves-Kärpät -ottelun ajassa 21.02 Ilveksen Oskari Laaksosta. Tuomaristotuomaristo tuomitsi tilanteesta Osalalle 5 minuutin rangaistuksen laitataklauksesta ja pelirangaistuksen (5+PR).

Tilannehuone katsoi kyseisen taklauksen ja päävideotuomari asetti taklauksen edelleen kurinpitokäsittelyyn. Päävideotuomarin mukaan taklauksesta tulisi määrätä Osalalle ottelurangaistus. Osala antoi suullisen lausuman kurinpitodelegaatiolle.

- Kurinpitodelegaatio on katsonut tilannetta koskevat ottelutallenteet ja kuullut Osalan lausuman. Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan kiekollinen Laaksonen on laidan läheisyydessä pelaamassa kiekkoa samalla kun Osala ensin antaa mailapaineen ja jatkaa tilanteen pelaamista taklaamalla Laaksosta. Taklaus tulee osin Laaksosta selkäpuolelle ja taklaushetkellä Laaksonen on noin puolen metrin päässä laidasta. Taklauksen seurauksena Laaksonen kaatuu voimakkaasti pää edellä päin laitaa ja loukkaa itseänsä. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Osalan taklaus, kun se aiheuttaa vastustajan voimakkaan kaatumisen laitaa päin, täyttää laitataklauksen tunnusmerkistön, todetaan Liigan sivuilla.

- Kurinpitodelegaatio toteaa edellä mainituista syistä, että taklauksellaan Osala on piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus. Kurinpitodelegaatio pitää oikeana rangaistuksena tilanteesta kolmen ottelun pelikieltoa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!