NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK ryöstöretkelle Lahteen: ”Hyvä draivi päällä”

25.3.2019 - 12:48:57


Pelicans ja HIFK jatkavat tänään tiukkaa vääntöä Liigan puoliväliesarjassa Lahdessa. Otteluvoitot ovat tasan 1-1.

Pelicans vei ensimmäisen kohtaamisen Lahdessa tylysti nimiinsä numeroin 6-0. IFK:n kuitti tuli lauantaina kotiyleisön edessä Helsingissä numeroin 3-2.

Lauantain ottelussa vallitsi hulppea tunnelma. Kotijoukkueen fanit lauloivat ottelun alusta alkaen ja hallissa fiilis oli mahtava. Myös Jasse Ikonen arvostaa kotiyleisön panosta.

- On sillä suuri merkitys. Kotiyleisön tuki antaa huimasti extra-latausta. Toivotaan, että Lahdessakin on paljon meidän faneja ja saadaan siitä vielä lisää virtaa, Ikonen toteaa seuransa sivuilla.

Fakta on, että IFK tarvitsee sarjassa vähintään yhden vierasvoiton. Ikonen luottaa joukkueen omaan tekemiseen, eikä lähde ymmärrettävästi sen enempää analysoimaan, kuinka Pelicans Lahdessa kaadetaan.

- Nyt saimme hyvän draivin päälle ja jatketaan siitä.

Pudotuspelit ovat täysin oma juttunsa kiekkomaailmassa. Otteluita pelataan tiheään tahtiin ja pelaajat ehtivät olemaan perheidensä parissa harvemmin.

Ikonen kertoo, että kotonakin eletään kevättä täysillä mukana. Viime lauantaina Nordiksella pystyi bongaamaan pelaajien puolisoita komeissa sukunimellä ja pelinumerolla koristelluissa takeissa.

- Kyllä kevät aina näkyy kotonakin. Se on kiva, että puolisot keksivät tällaista. Hekin saavat sitten omia juttuja, kun miehet ovat poissa kotoa. Ja kyllähän tämänkaltaiset asiat yhdistävät.

Ottelut IFK:n ja Pelicansin välillä ovat olleet kiihkeitä. Pitkä pudotuspelisarja samaa joukkuetta vastaan tarkoittaa usein myös sitä, että kentällä alkaa löytymään taistelupareja.

- Ei ketään ole korvamerkattu, mutta olemme katsoneet, miten vastustaja käyttäytyy. Kyllä sieltä pareja alkaa löytymään, Ikonen kertoo.

HIFK:n kokoonpano:
86 Erik Thorell-12 Juhani Tyrväinen-88 Joonas Rask (A)
32 Lennart Petrell (C)-15 Anton Lundell-43 Sakari Salminen
18 Teemu Tallberg-51 Juha Jääskä-4 Iikka Kanganiemi
45 Micke Åsten-28 Jasse Ikonen-19 Juho Keränen
42 Teemu Eronen-57 Johan Motin
8 Ville Varakas-6 Joonas Lyytinen
27 Kyle Quincey-24 Ryan O’Connor
2 Markus Kankaanperä (A)
53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)

Lähde: HIFK


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!