NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Näkökulma: HIFK lähtee kesään paalupaikalta - kritiikkiä saanut urheilujohtaja Salmelainen näytti hauista

18.6.2019 - 17:33:04


Jääkiekon Liiga-seurat ovat hiljalleen aloittaneet omatoimisia harjoitusjaksojaan. Nyt on sopiva aika kurkistaa joukkueiden välisiin voimasuhteisiin ennen uuden kauden alkua.

Nimilistoja silmäilemällä paalupaikalta uuden kauden valmistautumisjaksoon lähtee Helsingin IFK. Stadilaiset riehuivat vakuuttavasti siirtomarkkinoilla ja kaappasivat ensi kauden ryhmäänsä kovia nimiä.

HIFK hankki muun muassa Suomen mestari HPK:n terävimmän kärjen, kun hyökkääjät Teemu Turunen ja Otto Paajanen suuntasivat Helsinkiin. Tämän lisäksi HIFK:n haaviin tarttuivat muun muassa puolustajat Mikko Kousa ja Rony Ahonen sekä hyökkääjät Jesse Saarinen, Sebastian Dyk sekä tuore maailmanmestari Jere Sallinen. Maalille HIFK sai houkuteltua Helsingistä lähtöisin olevan, mutta viime kaudet SaiPassa pelanneen Frans Tuohimaan. Atte Engren täydentää laadukkaan maalivahtitandemin. Kaikki edellä mainitut ovat todellisia laatuhankintoja.

Nimilista on äärimmäisen vahva, vaikka eletään vasta keskikesää. Tilanne HIFK:ssa on jopa poikkeuksellinen, sillä miesmuistiin HIFK:n ryhmä ei ole ollut paperilla näin valmis jo juhannuksena. Helsinkiläisten helmasynti on ollut viime vuosina se, että joukkueen rakentaminen on jäänyt kesällä kesken ja sen jälkeen joukkuetta on pyritty vahvistamaan vielä kesken kauden. Jokainen ymmärtää, ettei se ole helppoa.

Uusien hankintojen lisäksi HIFK:lla on riveissään muun muassa viime kaudella 22 maalia iskenyt Iikka Kangasniemi. Eikä saa unohtaa Anton Lundellia, jolla on aito mahdollisuus tehdä ensi kaudella "kaapokakot". Nuori sentteri on oman ikäluokkansa lahjakkaimpia pelaajia koko maailmassa ja tämä IFK:ssa tiedostetaan. HIFK aikoo antaa Lundellille ensi kaudella aidon mahdollisuuden näyttää ja se voi osoittautua erittäin viisaaksi ratkaisuksi.

Keskushyökkääjä Juha Jääskä väläytteli jo viime kaudella ja nyt hänellä on mahdollisuus isoon läpimurtoon.

Entäpä sitten muut suurseurat?

HIFK:n isoimmaksi haastajaksi tässä vaiheessa voidaan nostaa Tampereen Tappara, joka myös onnistui hyvin siirtomarkkinoilla. Laatua lähti, mutta sitä tuli myös tilalle. Charles Bertrand ja Tyler Morley ovat hyviä kaappauksia hyökkäykseen. Kaiken kaikkiaan Tapparan ryhmä näyttää jo tässä vaiheessa melko tasapainoiselta ja hyvän taloudellisen tuloksen takoneella Tapparalla on kassassa rahaa täsmähankintoihin kesken kaudenkin.

Kärpät menetti paljon, mutta runko säilyi melko hyvin kasassa. Veini Vehviläisen lähtö NHL:ään jätti maalivahtiosaston täysin auki, joskin on vielä mahdollista, että Vehviläinen sittenkin pelaisi kauden Suomessa. Se pelastaisi Kärppien osalta paljon. Paluumuuttaja Janne Pesosen paluu Ouluun ja Jussi Jokisen jatko nostavat oululaiset jälleen mestarikanditaattien joukkoon.

Liiga-kauden etukäteen jännittävimpiä ryhmiä on mestarisuosikkien ohella SaiPa. Lappeenrantalaisseura avasi kukkaronsa ja hankki Tomas Zaborskyn ja Teemu Ramstedtin. HIFK:n hopeakauden 2015-2016 tutkapari on onnistuessaan todella vaarallinen. Pitkä tauko pelaamisesta nostaa Ramstedtin ylle kuitenkin ison kysymysmerkin.

Liiga-kauden voimasuhteita ei voi lopullisesti (tietenkään) arvioida vielä juhannuksena, mutta spekulointi on aina kivaa. Tällä hetkellä HIFK on suurin suosikki mestariksi keväällä 2020. Kritiikkiäkin saanut HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kasasi ensi kertaa joukkueen alusta loppuun itse ja näytti kriitikoilleen hauista. Syytä olikin, sillä suurseuran edellinen Suomen mestaruus on jo kahdeksan vuoden takaa.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

NHL, maanantain tulokset

15.10.2019 06:45:52